Ειδησεογραφικό site

Τη δική του εκδοχή για το τι είπε στο Βαρουφάκη έδωσε ο Ντάισελμπλουμ – “Η Ελλάδα έπαιξε πόκερ”

36

«Ο Βαρουφάκης επιτέθηκε στους θεσμούς (τρόικα) κάτι που θεωρώ ανοησία» σχολίασε μιλώντας στην ολλανδική τηλεόραση ο επικεφαλής του Eurogroup που αποκάλυψε ακόμα τι ψιθύρισε στο αυτί του Έλληνα ΥΠΟΙΚ στην πρώτη τους κοινή συνέντευξη Τύπου.

«Δεν φέρθηκες συνετά». Αυτό δήλωσε στην ολλανδική τηλεόραση ότι ψιθύρισε στο αφτί του Γιάνη Βαρουφάκη ο Γερούν Ντάισελμπλουν στην πρώτη κοινή συνέντευξη Τύπου που είχαν παραχωρήσει στο υπουργείο Οικονομικών.

«Ο Βαρουφάκης επιτέθηκε σημαντικά στους θεσμούς (σ.σ τρόικα), κάτι που θεωρώ ανοησία, επειδή οι θεσμοί δουλεύουν για τους πολιτικούς… Τού είπα ότι αυτό δεν ήταν συνετό» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Eurogroup.

Ο Γέρουν Ντάισελμπλουμ δήλωσε δε πως τις τελευταίες εβδομάδες η Ελλάδα και οι άλλες δεκαοκτώ χώρες του ευρώ έπαιξαν ένα παιχνίδι πόκερ.

Σύμφωνα με τον κ. Ντάισελμπλουμ, ο έλληνας υπουργός οικονομικών είτε έπαιζε πόκερ με μπλόφα είτε υποτίμησε πόσο άσχημη ήταν η οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα.

Ο επικεφαλής του Eurogroup παρομοίασε μάλιστα την κατάσταση με δύο αυτοκίνητα τα οποία τρέχουν με ιλιγγιώδη ταχύτητα το ένα προς το άλλο, για να διαπιστώσουν ποιος θα στρίψει το τιμόνι πρώτος.

Πρόσθεσε ακόμη ότι η ελληνική κυβέρνηση συνειδητοποίησε γρήγορα τη σοβαρότητα της οικονομικής της κατάστασης:

«Δεν υπήρχαν χρήματα στις τράπεζες και άρα χρειάζονταν βοήθεια. Δεν ήθελαν άλλα δάνεια, διότι είχαν ήδη πάρα πολλά, αλλά είχαν κατά μέσο όρο 32 χρόνια για την αποπληρωμή τους. Νομίζω ότι δεν ήξεραν ακριβώς πόσο άσχημα τα πήγαινε το ελληνικό δημόσιο κράτος» σημείωσε ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών.

Πηγή: skai.gr, thetoc.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.