Ειδησεογραφικό site

Την παραίτηση του εξετάζει ο Σαμαράς που στέλνει το κόμμα σε συνέδριο

32

Ραγδαίες εξελίξεις στη ΝΔ. Επιφυλακτική η εσωτερική αντιπολίτευση ως προς τις πραγματικές προθέσεις του Αντώνη Σαμαρά. Ο ρόλος Βορίδη και το ταξίδι-αστραπή Αβραμόπουλου

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΕΠΤΑ ΗΜΕΡΕΣ λίγο μετά τις 9 το βράδυ o Αντώνης Σαμαράς θα ανακοινώσει την παραίτησή του από την ηγεσία της ΝΔ και θα προκηρύξει συνέδριο εντός 30 ημερών. Το συνέδριο θα κληθεί να αποφασίσει πρώτα απ’όλα για τη νέα ηγεσία χωρίς να έχει εντούτοις διευκρινιστεί αν η παραίτηση του Αντώνη Σαμαρά σημαίνει ότι θα είναι ξανά υποψήφιος ή όχι.

Ήδη οι πρώτες φωνές αντίδρασης ακούγονται στη Νέα Δημοκρατία με τις δηλώσεις του Άρη Σπηλιωτόπουλου περί εγκατάλειψης του κεντρώου χώρου ενώ πρώην υπουργόw του Κώστα Καραμανλή που επικοινώνησε με το ΕΠΤΑ ΗΜΕΡΕΣ εξέφρασε την επιφύλαξή του ως προς τις πραγματικές προθέσεις του Αντώνη Σαμαρά επισημαίνοντας ότι θα πρέπει να δοθεί μια περίοδος 6-8 εβδομάδων για να προετοιμαστεί καλύτερα το συνέδριο το οποίο θα εκλέξει τη νέα ηγεσία και θα επανακαθορίσει την πολιτική ταυτότητα της Νέας Δημοκρατίας.

Ο ίδιος είπε χαρακτηριστικά ότι το νέο συνέδριο θα πρέπει να είναι όσο το δυνατότερο αντιπροσωπευτικό.

Εν τω μεταξύ σχόλια προκάλεσε η εσπευσμένη κλήση, λίγη ώρα πριν την επίσημη ανακοίνωση των exit polls, του Μάκη Βορίδη από τον Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου. Μάλιστα, κύκλοι από το “καραμανλικό” περιβάλλον αιφνιδιάστηκαν μόλις ενημερώθηκαν για αυτή την κίνηση του Αντώνη Σαμαρά δείχνοντας ότι δεν ήταν εν γνώση του Κώστα Καραμανλή

Ταξίδι Δημήτρη Αβραμόπουλου

Στο Παγκράτι άσκησε νωρίς το πρωί το εκλογικό του δικαίωμα ο επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος ταξίδεψε από τις Βρυξέλλες για την Αθήνα προκειμένου να ψηφίσει.

Αμέσως μετά, ο επίτροπος αναχώρησε για το αεροδρόμιο για να επιστρέψει στις Βρυξέλλες και στο Κολέγιο των Επιτρόπων

Τα σχόλια είναι κλειστά.