Ειδησεογραφικό site

«Τεντώθηκε» ο Τσίπρας με την επίθεση Σαμαρά σε Καραμανλή – “Η κρίση έφερε τα μνημόνια και όχι τα μνημόνια την κρίση”

31

Μια φράση του πρώην πρωθυπουργού από το βήμα της Βουλής μεγάλωσε ακόμα περισσότερο το «ρήγμα» με τους καραμανλικούς και έδωσε ένα ακόμα απροσδόκητο «όπλο» στον Αλέξη Τσίπρα στη προσπάθεια του να απομονώσει πολιτικά το Σαμαρά. Έντονη δυσαρέσκεια στους νεοδημοκράτες από τη συνέχιση της συμπόρευσης Σαμαρά-Βενιζέλου

Στην στρατηγική της περαιτέρω απομόνωσης του Αντώνη Σαμαρά και του στενού του κύκλου της κεντροδεξιάς παράταξης στην οποία επενδύει ο Πρωθυπουργός βοήθησε “ανέλπιστα” ο Α. Σαμαράς με μια “ατυχή” για την ΝΔ φράση, που έδωσε την ευκαιρία στον αντίπαλο του να την αξιοποιήσει κατάλληλα

Πιο συγκεκριμένα, “Η κρίση έφερε τα μνημόνια και όχι τα μνημόνια την κρίση” είπε από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την εξεταστική για το μνημόνιο, κάνοντας έτσι έμμεση επίθεση στον Κώστα Καραμανλή.

Από την άλλη, ο  Αλέξης Τσίπρας “σήκωσε το γάντι” και στην ομιλία του απάντησε στον πρόεδρο της ΝΔ, λέγοντας “να μας πείτε κύριε Σαμαρά, πως σε ένα βράδυ από αντιμνημονιακός, γίνατε μνημονιακός. Τι έγινε εκείνο το βράδυ;” , ενώ συνέχισε αναφερόμενος στην σχετική φράση του εναντίον του Καραμανλή: “Αναφέρεστε στην περίοδο Καραμανλή κύριε Σαμαρά;”

Αυτό που αξίζει να επισημάνουμε από τη χθεσινή μαραθώνια συνεδρίαση ήταν ότι ο Κώστας Καραμανλής απείχε από αυτήν, καθώς όπως τονίζεται αν ήταν παρών θα συγκέντρωνε τα “βέλη” πολλών ομιλητών.

Η στρατηγική του Α.Τσίπρα διευκολύνεται ακόμα περισσότερο από το χθεσινό εγκλωβισμό του Α.Σαμαρά στην ταύτιση με τον Ευάγγελο Βενιζέλο λόγω της εξεταστικής. Μάλιστα, στα μάτια των νεοδημοκρατών είναι ανεξήγητη η επιλογή του πρώην Πρωθυπουργού να διατηρεί ενεργό το δόγμα της συνεργασίας με τον Ευάγγελο Βενιζέλο και το ΠΑΣΟΚ, ακόμα και μετά την πτώση της συγκυβέρνησης. Πολύ περισσότερο που οι πιο πολλοί νεοδημοκράτες δεν ενθουσιάστηκαν ποτέ από αυτή τη συμπόρευση, την οποία και τα 2 προηγούμενα χρόνια την θεωρούσαν “αναγκαίο κακό”.

Έντονα μάλιστα αντέδρασε ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Νικήτας Κακλαμάνης, στη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση όταν ο Ευ. Βενιζέλος αναφέρθηκε στα υπέρογκα χρέη που είχαν προκαλέσει οι κυβερνήσεις του Κώστα Καραμανλή Καραμανλή, ως βασική αιτία για την υπαγωγή της χώρας στα μνημόνια.

Τα σχόλια είναι κλειστά.