Ειδησεογραφικό site

Τα Κινέζικα του Δραγασάκη – Το Δημόσιο θα διατηρήσει αυξημένη παρουσία στον ΟΛΠ

33

Σε διευκρίνηση των δηλώσεων του ότι “η ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ είναι θέμα εβδομάδων” προχώρησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης ενημερώνοντας το κυβερνητικό συμβούλιο για τις επαφές του στη Κίνα. O κ. Δραγασάκης επιβεβαίωσε την κυβερνητική θέση ότι η αξιοποίηση της συμμετοχής του Δημοσίου στον Οργανισμό Λιμένα Πειραιώς θα προχωρήσει μέσω κοινοπραξίας

Αν και το βράδυ της Κυριακής μετεδόθη από διεθνή Μέσα Ενημέρωσης πως ο κ. Δραγασάκης ανακοίνωσε από το Πεκίνο την πώληση του 67,7% του ΟΛΠ εντός εβδομάδων, αυτό δεν επιβεβαιώθηκε κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του κυβερνητικού συμβουλίου.

Αντιθέτως, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ξεκαθάρισε πως η κεντρική θέση που έχει εξαγγελθεί με τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης αναφορικά με τις αποκρατικοποιήσεις παραμένει.

«Το Δημόσιο δεν θα αποχωρήσει από τον ΟΛΠ. Δεν τίθεται θέμα διάθεσης του συνόλου του 67,7% του ΟΛΠ», ξεκαθάρισαν συνεργάτες του κ. Δραγασάκη.

Συγκεκριμένα, η κυβέρνηση προτίθεται να αξιοποιήσει τη δημόσια περιούσια μέσω κοινοπραξιών, στις οποίες το Δημόσιο θα διαθέτει αυξημένη παρουσία που θα διασφαλίσει μελλοντικές υπεραξίες οι οποίες θα διατεθούν για τη χρηματοδότηση του ασφαλιστικού συστήματος.

Σύμφωνα με άλλες πηγές οι διευκρινίσεις που έδωσε ο κ. Δραγασάκης στο κυβερνητικό συμβούλιο, κάλυψαν πλήρως τον αναπληρωτή υπουργό Ναυτιλίας Θεόδωρο Δρίτσα.

Τα σχόλια είναι κλειστά.