Ειδησεογραφικό site

Σύσκεψη Τσίπρα, Δραγασάκη, Βαρουφάκη-Έκτακτη τηλεδιάσκεψη του EWG με πρωτοβουλία Σόιμπλε

22

Η ατζέντα των συναντήσεων του Έλληνα Πρωθυπουργού και η κατάσταση στην οικονομία βρίσκονται στο τραπέζι στην συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου. Τηλεδιάσκεψη των εμπειρογνωμόνων του EuroWorking Group ζήτησε ο Γερμανός ΥΠ.ΟΙΚ, ώστε να προλάβει τις εξελίξεις μετά το αίτημα Τσίπρα για πενταμερή συνάντηση

Σε εξέλιξη είναι αυτή την ώρα στο Μέγαρο Μαξίμου σύσκεψη μεταξύ του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη και του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη.

Η συνάντηση πραγματοποιείται λίγες ώρες πριν από τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τη βοηθό υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, αρμόδια για ευρωπαϊκά και ευρασιατικά θέματα, Βικτόρια Νούλαντ, εν όψει της κρίσιμης Συνόδου Κορυφής, αλλά και της συνάντησης του κ. Τσίπρα με την Γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ την επόμενη εβδομάδα, στο Βερολίνο.

Παράλληλα, πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Σόιμπλε φέρεται να ζήτησε τη διεξαγωγή ενός Euro Working Group για το απόγευμα της Τρίτης.

Στην τηλεδιάσκεψη [που θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τρίτη αναμένεται να εξεταστεί η κατάσταση των ελληνικών οικονομικών δεδομένων από τεχνικής άποψης.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με πληροφορίες τα τεχνικά κλιμάκια των ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ θα δώσουν πληροφορίες στους εκπροσώπους των υπουργών Οικονομίας σχετικά με την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, θα εξεταστούν οι ρυθμίσεις για την επανεκκίνηση της οικονομίας και πιθανόν να αναλυθούν οι ανάγκες ρευστότητάς της.

Τα σχόλια είναι κλειστά.