Ειδησεογραφικό site

Συριακός στρατός και Κούρδοι μαχητές εναντίον του Ισλαμικού Κράτους στην Χασάκα

27

Εναντίον του Ισλαμικού Κράτους πολεμούσαν οι κουρδικές δυνάμεις και ο συριακός στρατός στη διάρκεια της νύχτας, σε ξεχωριστά μέτωπα, γύρω από την πόλη Χασάκα, καθώς οι τζιχαντιστές προσπαθούν να θέσουν υπό τον έλεγχό τους περισσότερες συνοικίες της πόλης που βρίσκεται κοντά στα ιρακινά σύνορα, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Το ΙΚ εξαπέλυσε επίθεση εναντίον των νότιων προαστίων της Χασάκα, που βρίσκονταν υπό τον έλεγχο του συριακού στρατού, νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

Το Παρατηρητήριο επεσήμανε ότι η κουρδική πολιτοφυλακή Μονάδες Προστασίας του Κουρδικού Λαού (YPG) μάχεται εναντίον του Ισλαμικού Κράτους στα περίχωρα της συνοικίας Γκουιράν στο νοτιοανατολικό τμήμα της Χασάκα.

Πάντως η YPG ανακοίνωσε ότι δεν συνεργάζεται με το συριακό στρατό, ο οποίος πολεμά εναντίον των τζιχαντιστών στη νοτιοδυτική συνοικία αλ Νάσουα και στην περιοχή που βρίσκεται το κτίριο των υπηρεσιών ασφαλείας, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.

Η Χασάκα διαιρείται μεταξύ περιοχών που βρίσκονται υπό τον έλεγχο της κυβέρνησης του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ και άλλες υπό τον έλεγχο των κουρδικών αρχών, ενώ ο πληθυσμός της αποτελείται από Άραβες, Κούρδους και Χριστιανούς.

Τα σχόλια είναι κλειστά.