Ειδησεογραφικό site

Συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ υπό τον Αλέξη Τσίπρα

46

Υπό τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα συνεδριάζει από τις 3 μεσημέρι η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Τσίπρας θα ενημερώσει ο ίδιος τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας για την διαπραγμάτευση και τις προτάσεις τις ελληνικής κυβέρνησης λίγες ώρες πριν την συνάντησή του με τον Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ και τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ στις Βρυξέλλες, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής.

Συνήθως τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας ενημερώνει είτε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, είτε ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης. Για αυτόν το λόγο, αποκτά ιδιαίτερη σημασία η σημερινή επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στην Κουμουνδούρου.

Η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ είναι το συλλογικό Όργανο που εκφράζει το κόμμα και στις προηγούμενες ανακοινώσεις της έχει εκφραστεί με ιδιαίτερα σκληρή γλώσσα για τη διαπραγμάτευση, ενώ έχει προτείνει εκστρατεία ενημέρωσης του ελληνικού λαού προκειμένου να προετοιμαστεί για ένα ενδεχόμενο ρήξης.

Να σημειωθεί ότι στην τελευταία συνεδρίαση του κομματικού αυτού Οργάνου, μετά την κατάθεση προτάσεων των δανειστών, τα μέλη του με ανακοίνωσή τους είχαν σημειώσει ότι «οι απαιτήσεις των δανειστών είναι προκλητικές και δεν γίνονται αποδεκτές». Μάλιστα, υπογράμμιζαν πως: «η επιμονή τους να εφαρμόσουν το πρόγραμμα της κυβέρνησης Σαμαρά θα πέσει στο κενό. Προσκρούει στην κοινή λογική, αλλά και στην εντολή του ελληνικού λαού για υπέρβαση της λιτότητας και επαναφορά της αξιοπρέπειας και της δημοκρατίας».

Τα σχόλια είναι κλειστά.