Ειδησεογραφικό site

Στη Λέσβο η συνάντηση Τσίπρα – Φάιμαν για το προσφυγικό

26

Την Ελλάδα θα επισκεφτεί αύριο ο καγκελάριος της Αυστρίας Βέρνερ Φάιμαν, με τον οποίο θα έχει συνάντηση ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Οι δύο ηγέτες θα μεταβούν το μεσημέρι της Τρίτης στη Λέσβο, όπου θα επισκεφτούν στις εγκαταστάσεις πρώτης υποδοχής και ταυτοποίησης προσφύγων, που έχουν οργανωθεί στο νησί.

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου του Μεγάρου Μαξίμου εκεί «θα συζητήσουν για την περαιτέρω συνεργασία των δύο χωρών στην διαχείριση του ζητήματος των προσφυγικών ροών, στα πλαίσια της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Η επίσκεψη του κ. Φάιμαν στην Ελλάδα είναι η δεύτερη μέσα σε διάστημα λίγων μηνών επί πρωθυπουργίας Αλέξη Τσίπρα, κάτι που υποδηλώνει τη στενή συνεργασία των δύο ανδρών σε σειρά ζητημάτων και όχι μόνο στο προσφυγικό. Αξίζει να σημειωθεί πως για το θέμα της ροής των προσφύγων αναμένεται τις επόμενες ημέρες στη χώρα και ο Αντόνιο Γκουτιέρες, ο αρμόδιος για το θέμα Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ. Οι επισκέψεις αυτές βρίσκονται στο πλαίσιο διεθνοποίησης του θέματος και αντιμετώπισής του σε επίπεδο διακρατικό και διεθνών Οργανισμών.

Τέλος στο πρόγραμμα του πρωθυπουργού για αύριο περιλαμβάνεται και συνάντηση με την επίτροπο,  αρμόδια για την Περιφερειακή Πολιτική της ΕΕ, κα Κορίνα Κρέτου.

Τα σχόλια είναι κλειστά.