Ειδησεογραφικό site

Στην Κίνα ο ξάδερφος του πρωθυπουργού Γιώργος Τσίπρας

45

Στην Κίνα βρέθηκε την προηγούμενη εβδομάδα ο γενικός γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων, κ. Γιώργος Τσίπρας, για τριήμερη επίσκεψη.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του, συναντήθηκε με εκπροσώπους του NDRC (National Development & Reform Commission), του φορέα δηλαδή που είναι αρμόδιος για το σχεδιασμό κινεζικών επενδύσεων στο εξωτερικό. Στην εν λόγω συνάντηση, συζητήθηκε το προτεινόμενο ελληνικό σχέδιο συνεργασίας Ελλάδος-Κίνας για την επόμενη τριετία, με έμφαση στο πρόγραμμα επενδυτικών δράσεων, για το οποίο η κινεζική πλευρά δείχνει μεγάλο ενδιαφέρον και το οποίο θα αποτελέσει αντικείμενο περαιτέρω συζητήσεων κατά την προγραμματιζόμενη επίσκεψη στην Ελλάδα εκπροσώπων του NDRC, τον προσεχή Ιούλιο.

Επίσης, ο κ. Τσίπρας παρέστη στην υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας (ΜΟU) μεταξύ της Ένωσης Ελλήνων Κατασκευαστών Ναυτιλιακού Εξοπλισμού (HEMEXPO) και του Κινεζικού Εμπορικού Επιμελητηρίου Εισαγωγών και Εξαγωγών Μηχανολογικού και Ηλεκτρονικού Εξοπλισμού (CCCME). H υπογραφή του κειμένου έλαβε χώρα στο Υπουργείο Εμπορίου της Λ.Δ. Κίνας (MOFCOM), κατά τη διάρκεια σύσκεψης εργασίας με ευρύτερη θεματική την ενδυνάμωση της στρατηγικής συνεργασίας Ελλάδος – Κίνας και την αναβάθμιση των οικονομικών και εμπορικών σχέσεων των δύο χωρών, παρουσία του γγ ΔΟΣ και Κινέζων κυβερνητικών αξιωματούχων. Να σημειωθεί πως ο γγ ΔΟΣ είχε συναντήσεις με στελέχη του Κομμουνιστικού Κόμματος Κίνας.

Τα σχόλια είναι κλειστά.