Ειδησεογραφικό site

Στα άκρα η κόντρα ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ με αφορμή τις δηλώσεις Βαρουφάκη

27

Ο οικονομολόγος και υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ασκεί κριτική στο επενδυτικό σχέδιο Γιούνκερ και απορρίπτει την ποσοτική χαλάρωση Ντράγκι, εκτιμώντας ότι «δεν είναι πολύ καλή ιδέα», προκαλώντας την έντονη αντίδραση του Αντώνη Σαμαρά: «Ο κ. Βαρουφάκης αποκάλυψε σήμερα το πραγματικό σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ».

Μόλις τέσσερις ημέρες πριν από την κάλπη, η συνέντευξη του οικονομολόγου και υποψηφίου βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Βαρουφάκη προκάλεσε νέα οξύτατη σύγκρουση μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα με παρέμβαση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

Ο Γιάννης Βαρουφάκης μιλώντας στη γαλλική εφημερίδα La Tribune, είπε ότι «ο θάνατος είναι προτιμότερος» στην περίπτωση που δεν υπάρξει συμφωνία με την Τρόικα.

Ο υποψήφιος βουλευτής χαρακτήρισε ηλίθιο το επενδυτικό σχέδιο Γιούνκερ, ενώ αποδοκίμασε και το σχέδιο Ντράγκι λέγοντας ότι «ομοίως, η ποσοτική χαλάρωση του Μάριο Ντράγκι δεν είναι πολύ καλή ιδέα». Αναλυτικά οι δηλώσεις Βαρουφάκη

Αντίδραση Σαμαρά

Η κυβέρνηση επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ με αιχμή τις δηλώσεις Βαρουφάκη. Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι η ανακοίνωση εξεδόθη από το γραφείο του πρωθυπουργού.

«Ο κ. Βαρουφάκης αποκάλυψε σήμερα το πραγματικό σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ. Απέρριψε την ποσοτική χαλάρωση για την οποία τόσο έχει προσπαθήσει η χώρα μας, καθύβρισε τον πρόεδρο της Κομισιόν Γιούνκερ για το αναπτυξιακό πακέτο και δήλωσε ευθέως ότι προτιμά τον θάνατο της Ελλάδας» τονίζεται στην ανακοίνωση και προστίθεται: «Να εύχονται στον ΣΥΡΙΖΑ να μην εξαιρεθεί την Πέμπτη η χώρα μας από την ποσοτική χαλάρωση εξαιτίας του κ. Τσίπρα και των οικονομικών του εγκεφάλων!Να εύχονται να μην απομονωθεί η χώρα μας από τις υπόλοιπες 18 χώρες της Ευρωζώνης!».

Απάντηση ΣΥΡΙΖΑ

«Χαιρόμαστε που έστω και τώρα ο κ. Σαμαράς ανακάλυψε τη διαφοροποίηση του κ. Ντράγκι στα ζητήματα της ποσοτικής χαλάρωσης έναντι της συμμάχου του κ. Μέρκελ» ανέφερε ο εκπρόσωπος του κόμματος Πάνος Σκουρλέτης.

«Σε σχέση με την αναφορά του κ. Σαμαρά στο ενδεχόμενο να μην γίνουν αποδεκτά τα ελληνικά ομόλογα από την ΕΚΤ, αυτό θα είναι ένα γεγονός το οποίο θα πιστοποιεί την πλήρη και απόλυτη αποτυχία της διακυβέρνησης Σαμαρά. Τον βαραίνει εξολοκλήρου και να μην το εύχεται» καταλήγει η Κουμουνδούρου.

Τα σχόλια είναι κλειστά.