Ειδησεογραφικό site

Στίβος: Στην «ελίτ» της Ευρώπης η Εθνική Ομάδα

60

Χθες η εθνική ομάδα στίβου έκανε το πρώτο βήμα και σήμερα «σφράγισε» την επιστροφή της στη Σούπερ Λίγκα του στίβου.

Στο κατάμεστο «Παγκρήτιο» οι Έλληνες αθλητές και αθλήτριες τα έδωσαν όλα και κατάφεραν να πάρουν την 2η θέση πίσω από την Τσεχία και με τις Ρωσία, Γερμανία και Γαλλία θα βρεθούν στην πρώτη κατηγορία του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ομάδων.

Στη σημερινή δεύτερη μέρα των αγώνων η Ελλάδα πήρε τρία 12άρια που αντιστοιχούν στην πρώτη θέση. Αρχικά με τον Κώστα Δουβαλίδη στα 110μ. εμπόδια, στη συνέχεια με τον παγκόσμιο πρωταθλητή του επί κοντώ στον κλειστό, Κώστα Φιλιππίδη, που με 5.80μ βελτίωσε την εφετινή του επίδοση και το νταμπλ στα σπριντ συμπλήρωσε ο Λυκούργος Τσάκωνας που τερμάτισε πρώτος στο 200άρι με χρόνο 20.44.

Η Κρητικιά Μαρία Μπελιμπασάκη ξεσήκωσε το ένθερμο, αλλά λιγοστό κοινό στο Ηράκλειο, με τη δεύτερη θέση στα 200μ. πίσω από την κορυφαία αθλήτρια το 2014 στην Ευρώπη, Ολλανδέζα Ντάφνι Σκίπερς.

Πολύτιμους βαθμούς στην χώρα μας έδωσαν και ο Δημήτρης Τσιάμης στο τριπλούν με άλμα στα 16.14μ και η Χάιδω Αλεξούλη στο μήκος με 6.43μ. Επίσης, η Ηλιάνα Κοροσίδου ήταν τρίτη στη σφυροβολία με 62.37μ, όπως και η Τατιάνα Γκούσιν στο ύψος με 1.85μ.

Στη σκυταλοδρομία 4χ400μ. των ανδρών ο Περικλής Ιακωβάκης πήρε τελευταίος τη σκυτάλη στον τελευταίο αγώνα της καριέρας του με την εθνική ομάδα.

Τα σχόλια είναι κλειστά.