Ειδησεογραφικό site

Σπορ: Χάος στο πρωτάθλημα της Ισπανίας

40

Το πρωτάθλημα της Ισπανίας κοντεύει να τιναχθεί στον αέρα. Την στιγμή που Μπαρτσελόνα και Ρεάλ βρίσκονται στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ και η Σεβίλλη στα ημιτελικά του Γιουρόπα Λιγκ, η Ένωση ποδοσφαιριστών αποφάσισε να απεργήσει για δύο αγωνιστικές εξαιτίας των τηλεοπτικών δικαιωμάτων και υπάρχει ο κίνδυνος η φετινή Πριμέρα Ντιβιζιόν να μην ολοκληρωθεί ποτέ!

Η κόντρα της Ένωσης ποδοσφαιριστών στην Ισπανία με την ισπανική λίγκα οδηγείται στα άκρα. Η αλλαγή στα τηλεοπτικά δικαιώματα και η μείωση του ποσοστού που καταλήγει στους ποδοσφαιριστές, προκάλεσε την οργή των τελευταίων, οι οποίοι αποφάσισαν να απεργήσουν για δύο αγωνιστικές. Όπως αναφέρει σε σημερινό δημοσίευμά της η «Marca», οι ποδοσφαιριστές με την απόλυτη συμπαράσταση της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας αποφάσισαν να απεργήσουν για την 37η και 38η αγωνιστική, απόφαση που προκάλεσε την οργή των διοργανωτών του πρωταθλήματος, οι οποίοι πιέζουν από την πλευρά τους την κυβέρνηση να μην υποκύψει στους εκβιασμούς.

Ο πρόεδρος της Ένωσης ποδοσφαιριστών Λουίς Ρουμπιάλες μίλησε σε συνέντευξη Τύπου εξηγώντας τους λόγους της απόφασης αυτής όμως το γεγονός που έκλεψε την παράσταση ήταν πως ακριβώς μια σειρά πίσω του βρέθηκαν ορισμένα από τα μεγαλύτερα ονόματα του ισπανικού ποδοσφαίρου. Ινιέστα, Τσάβι, Ράμος, Πικέ και Κασίγιας δεν εκπροσώπησαν τις Ρεάλ και Μπαρτσελόνα αλλά όλους ουσιαστικά τους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι δεν αντιμετωπίζουν το παραμικρό οικονομικό πρόβλημα αλλά θέλησαν να δείξουν ότι συμπαραστέκονται στους συναδέλφους των χαμηλότερων κατηγοριών που περιμένουν να ζήσουν αποκλειστικά από τα έσοδα των τηλεοπτικών δικαιωμάτων.

«Πήραμε τη συγκεκριμένη απόφαση διότι έχουμε δίκιο. Οι ποδοσφαιριστές θεωρούν απαράδεκτη τη νέα συμφωνία για τα τηλεοπτικά δικαιώματα του ισπανικού πρωταθλήματος καθώς υποστηρίζουν ότι το μοντέλο της κεντρικής διαχείρισης είναι πιο δίκαιο για όλες τις ομάδες. Είναι ουσιαστικά ένα μέτρο άμυνας για να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας» τόνισε χαρακτηριστικά ο Ρουμπιάλες για να απαντήσει ο πρόεδρος της ισπανικής λίγκας Χαβιέρ Τέμπας, προκαλώντας την κοινή γνώμη « Η φωτογραφία που είδα από τη συγκέντρωση των ποδοσφαιριστών μου θύμισε το Έρι Μπατασούνα (σ.σ πολιτική πτέρυγα της βασκικής οργάνωσης ΕΤΑ) ή το Bildu (σ.σ ακροαριστερή παράταξη στη χώρα των Βάσκων) έτσι που όλα τα μέλη ήταν γύρω από τον Ρουμπιάλες. Ειλικρινά δεν ξέρω ποιός είναι μαριονέτα τίνος. Οι ποδοσφαιριστές της Ομοσμπονδίας ή το αντίστροφο».

Τα σχόλια είναι κλειστά.