Ειδησεογραφικό site

Σακελλαρίδης:Είμαστε κοντά σε συμφωνία-Υπάρχουν προβλήματα αλλά θα είμαστε συνεπείς

32

Την εκτίμηση ότι Αθήνα-Βρυξέλλες θα φτάσουν γρήγορα σε συμφωνία εξέφρασε ο Γ. Σακελλαρίδης στο πλαίσιο του χρονοδιαγράμματος του Μαξίμου που επιδιώκει να ανάψει το «πράσινο φως» της χρηματοδότησης μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα ενώ απέκλεισε το ενδεχόμενο «πιστωτικού γεγονότος» που άφησαν να εννοηθεί χθες σε συνεντεύξεις τους οι Βούτσης και Σκουρλέτης.

Στις “δηλώσεις – βόμβα” των δύο υπουργών της κυβέρνησης κκ Βούτση και Σκουρλέτη που άφηναν ανοικτό το ενδεχόμενο πιστωτικού γεγονότος μέσω μη αποπληρωμής της επόμενης δόσης στο ΔΝΤ αν δεν εκταμιευθεί υπο-δόση από το Eurogroup, αναφέρθηκε, μιλώντας στο Mega, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

Όπως είπε, οι δηλώσεις των υπουργών Εσωτερικών και Εργασίας, έγιναν γιατί οι δυο υπουργοί ξέρουν ότι υπάρχουν προβλήματα, ωστόσο, τόνισε ότι η κυβέρνηση θα εξυπηρετήσει τις υποχρεώσεις της χώρας παρ’ όλα τα προβλήματα.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, ο κ. Σακελλαρίδης, “η δουλειά της κυβέρνησης είναι να βρίσκει τρόπους να είναι συνεπής στις ανάγκες και στις υποχρεώσεις που έχει στο εσωτερικό και το εξωτερικό” ενώ εκτίμησε ότι η Αθήνα είναι πολύ κοντά σε μια συμφωνία με του εταίρους.

Χαρακτηριστικό της επιδίωξης της ελληνικής κυβέρνησης είναι και η χθεσινή προσπάθεια να πείσει εταίρους και δανειστές προκειμένου να λύσουν, την επόμενη εβδομάδα αμέσως μετά το Πάσχα των Καθολικών, το ασφυκτικό πρόβλημα ρευστότητας που αντιμετωπίζει η χώρα.

Τα σχόλια είναι κλειστά.