Ειδησεογραφικό site

Ρίμτσεβικς (ΕΚΤ): Η Ελλάδα ψήφισε από μόνη της να φύγει από την Ευρωζώνη

33

let708

Με το δικό του τρόπο… διάβασε το δημοψήφισμα ο κεντρικός τραπεζίτης της Λετονίας και μέλος της ΕΚΤ, Ίλμαρς Ρίμτσεβικς.

Μιλώντας στο Latvijas Radio, ανέφερε πως το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος δείχνει πως η Ελλάδα ψήφισε από μόνη της υπέρ της εξόδου από την Ευρωζώνη. «Αυτή τη στιγμή το πιο πιθανό σενάριο είναι ότι η Ελλάδα θα φύγει από την Ευρωζώνη και τούτο διότι έτσι όπως έχουν τα πράγματα θα χρειαστεί αρκετοί να ανοίξουν τα πορτοφόλια τους και να ρίξουν στο τραπέζι 30-50 δισεκατομμύρια ευρώ».

Συμπλήρωσε, δε, πως μπορεί να υπάρξει πρωτοβουλία από μια ή περισσότερες χώρες να συγκεντρώσουν αυτά τα χρήματα, αλλά όσο δεν υπάρχουν χρήματα και πρόοδος στις διαπραγματεύσεις, η πιθανότητα της εξόδου παραμένει το βασικό σενάριο.

Επίσης, επισήμανε πως δεν υπάρχει καμία πιθανότητα για διαγραφή χρέους. «ΟΙ Ευρωπαίοι ηγέτες χρησιμοποίησαν κάθε δυνατότητα και ευκαιρία που είχαν για να κάνουν τους Έλληνες να αλλάξουν γνώμη. Μακροπρόθεσμα η Ευρωζώνη θα ωφεληθεί από την έξοδο της Ελλάδας. Η Λετονία δεν έχει λόγο να φοβάται από κάτι τέτοιο. Η Ελλάδα, μετά και την τελευταία απόφαση της ΕΚΤ, θα πρέπει να σκεφτεί με τον εαυτό της για το πώς θα διαχειριστεί την κατάσταση».

Τα σχόλια είναι κλειστά.