Ειδησεογραφικό site

Μυρίζει μπαρούτι στην Πανεπιστημίου – 100 άτομα εμποδίζουν συγκέντρωση μετά το κάλεσμα των πρυτανικών αρχών – Αντιεξουσιαστές μπήκαν και στο προαύλιο της Βουλής (Βίντεο)

36

Prytaneia-katalipsi

Ο υπουργός αναπληρωτής Προστασίας του Πολίτη νίπτει τας χείρας του, ως Πόντιος Πιλάτος, ενώ συνεχίζεται για τρίτη ημέρα η κατάληψη του Πανεπιστημίου Αθηνών, στην οδό Πανεπιστημίου.

Τεταμένο είναι το κλίμα που επικρατεί έξω από το χώρο της πρυτανείας του Πανεπιστημίου Αθηνών στην οδό Πανεπιστημίου.

Στο σημείο βρίσκονται περίπου είκοσι άτομα που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των Πρυτανικών Αρχών προκειμένου να πραγματοποιήσουν την προγραμματισμένη συγκέντρωση κατα των καταλήψεων.

Στο ίδιο σημείο βρίσκονται και άλλα 100 άτομα, αλληλέγγυοι των καταληψιών τα οποία δεν επιτρέπουν στις πρυτανικές αρχές να πραγματοποιήσουν την συγκεντρωση τους.

Σημειώνεται ότι στο χώρο δεν υπάρχει εμφανής παρουσία αστυνομικών δυνάμεων παρόλο που την πρώτη μέρα της κατάληψης ηταν ισχυρή και χθες διακριτική.

 

 Περίπου 20 άτομα που συμμετέχουν στην κατάληψη της Πρυτανείας του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου εισέβαλαν στο προαύλιο της Βουλής, φώναξαν συνθήματα και αποχώρησαν

Την κεντρική είσοδο της Βουλής επί της λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας παραβίασε πριν από λίγο ομάδα περίπου 20 αντιεξουσιαστών. Διέσχισαν το προαύλιο της Βουλής και έφτασαν μπροστά στην είσοδο του κεντρικού κτιρίου του κοινοβουλίου απέναντι από τον Εθνικό Κήπο.

Οι αντιεξουσιαστές παρέμειναν στο προαύλιο της Βουλής για λίγα λεπτά, φώναξαν συνθήματα υπέρ των απεργών πείνας και κατά των φυλακών τύπου Γ και αποχώρησαν.

Μεταξύ άλλων, οι διαδηλωτές ζήτησαν με τα συνθήματά τους ζήτησαν την αποφυλάκιση του Σάββα Ξηρού για λόγους υγείας.

Περίπου στα πέντε λεπτά που παρέμειναν εντός του χώρου της Βουλής, οι διαμαρτυρόμενοι πρόλαβαν και άνοιξαν πανό όπου είχαν γράψει σύνθημα υπέρ της απελευθέρωσης των κρατουμένων απεργών πείνας με την υπογραφή «αναρχική ομάδα Ρουβίκωνας».

 

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.