Ειδησεογραφικό site

Πολιτικές διαστάσεις για το πρόστιμο-μαμούθ στον Αλέξη Μητρόπουλο – ΠΑΣΟΚ: Ομολογία ενοχής

22

Σκληρή απάντηση δίνει το ΠΑΣΟΚ, στον αντιπρόεδρο της Βουλής, Αλέξη Μητρόπουλο, ο οποίος είχε δηλώσει ότι είναι θύμα πολιτικής δίωξης από το ΠΑΣΟΚ. Το θέμα αφορά το πρόστιμο ύψους 1.940.000 ευρώ για υπόθεση φοροδιαφυγής του 1999, που καλείται να πληρώσει ο κ. Μητρόπουλος.

Στην ανακοίνωση του το ΠΑΣΟΚ αναφέρει ότι «Οι δηλώσεις του Α΄ Αντιπροέδρου της Βουλής κ. Μητρόπουλου ότι είναι θύμα πολιτικής δίωξης από το ΠΑΣΟΚ, ενώ την υπόθεσή του την χειρίζονται σήμερα οι αρμόδιες φορολογικές αρχές που εποπτεύονται από την κυβέρνηση στην κοινοβουλευτική πλειοψηφία της οποίας ανήκει ο κ. Μητρόπουλος, είναι κατάπτυστες και φοβούμαστε ότι αποτελούν ομολογία ενοχής.

Το παιχνίδι να πολιτικοποιείται ένα θέμα που αφορά την επαγγελματική δραστηριότητα ενός πολιτικού είναι γνωστό πλέον από την περίπτωση του κ. Κατρούγκαλου και δεν πείθει κανένα.

Ο κ. Μητρόπουλος αποκαλύφθηκε ότι είχε πολύ προσοδοφόρες επαγγελματικές δραστηριότητες που του άφηναν ευτυχώς χρόνο να αγωνίζεται ως αντιμνημονιακός.

Το πρόβλημα του κ Μητρόπουλου είναι στην ουσία πρόβλημα του κ. Τσίπρα που – όπως και στη περίπτωση του κ. Κατρούγκαλου – όχι μόνο τον καλύπτει σιωπώντας, αλλά με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου του δίνει το δικαίωμα να μην καταβάλει πρόστιμα και προσαυξήσεις ανεξαρτήτως του τι θα πουν οι αρμόδιες φορολογικές αρχές».

Το ιστορικό

Πρόστιμο ύψους 1.940.000 ευρώ για υπόθεση φοροδιαφυγής του έτους 1999 καλείται να πληρώσει ο αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Αλέξης Μητρόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ), ενώ ίδιος λέει ότι η υπόθεση έχει λήξη με καταβολή φόρου, σύμφωνα με το νόμο Αλογοσκούφη, και στη συνέχεια παραγραφή, γράφουν σήμερα «Τα Νέα».

Τα γεγονότα:

· Ο κ. Μητρόπουλος είχε προσφύγει στο διοικητικό εφετείο Αθηνών, τον περασμένο Φεβρουάριο, διεκδικώντας παραγραφή του προστίμου. Η αίτησή του απορρίφτηκε.
· Η Διεύθυνση Ελέγχων του Υπουργείου Οικονομικών γνωμάτευσε οριστικά ότι δεν υπάρχει καμία παραγραφή για την υπόθεσή του και άρα πρέπει να πληρώσει στην αρμόδια εφορία το σύνολο του προστίμου
· Δικαστική επιμελήτρια πήγε στο γραφείο του κ. Μητρόπουλου για να του επιδώσει την απόφαση, εκείνος αρνήθηκε να το παραλάβει και η επιμελήτρια το θυροκόλλησε
· Ο κ. Μητρόπουλος πήγε στην Γενική Γραμματέα Δημόσιων Εσόδων κ. Κατερίνα Σαββαΐδου, η οποία συγκάλεσε σύσκεψη υπηρεσιακών παραγόντων που επιβεβαίωσαν ότι δεν υπάρχει παραγραφή.

Τα σχόλια είναι κλειστά.