Ειδησεογραφικό site

Παραδοχή Παππά: Έχουμε ικανοποιήσει όλους τους στόχους των δανειστών

25

Στην παραδοχή ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει ευθυγραμμιστεί με τις απαιτήσεις των δανειστών – εξ ου και το άγριο πακέτο των 8 δις ευρώ για τους επόμενους 17 μήνες –   προχώρησε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, μιλώντας σε δημοσιογράφους στον ειδικό χώρο των καπνιζόντων, που υπάρχει στο κτήριο όπου γίνεται η έκτακτη σύνοδος κορυφής της ευρωζώνης τις Βρυξέλλες.

Είναι χαρακτηριστικό του κλίματος προσδοκιών που υπάρχουν στην ελληνική αποστολή για την έκβαση των διαπραγματεύσεων ότ ο αρμόδιος και για τα μέσα επικοινωνίας της κυβέρνησης κ. Παππάς, εμφανίστηκε ενώπιον των δημοσιογράφων  μόλις για δεύτερη φορά στη διάρκεια όλων αυτών των μηνών, που γίνονται συμβούλια κορυφής στς Βρυξέλλες. Η άλλη φορά ήταν στην πρώτη σύνοδο κορυφής τον περασμένο Φεβρουάριο, όταν προέβλεπε ότι οι εταίροι θα έδιναν εξάμηνη παράταση στο δανειακό πρόγραμμα, αλλά τελικά είχε εγκριθεί η παράταση τεσσάρων μηνών.

Σε μία σπάνια επίδειξη ειλικρίνειας ο κ. Παππάς είπε πριν λίγο ότι η κυβέρνηση έχει ικανοποιήσει όλους τους στόχους που έχουν θέσει οι δανειστές, άρα δεν έχουν καμία δικαιολογία να μην προχωρήσουν σε συμφωνία.

Ο υπουργός Επικρατείας που έχει ουσιαστικά τον πρώτο λόγο στι διαπραγματεύσεις, καθώς έχει εγκατασταθεί τις τελευταίες ημέρες στις Βρυξέλλες, αναγνώρισε ότι τον σημαντικό ρόλο στην θετική τροπή που έχουν πάρει τα πράγματα διαδραματίζει ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ενώ χαρακτήρισε καθοριστική τη συμβολή και των Γάλλων.

Επισήμανε ότι το σημαντικό είναι ότι δέχθηκαν οι δανειστές ως βάση συζήτησης το ελληνικό κείμενο και όχι κάποια άλλη πρόταση. Σημείωσε ακόμη ότι οι δανειστές έχουν χωριστεί σε δύο στρατόπεδα, με τους γερμανούς, το ΔΝΤ και κάποιους άλλους στην μία πλευρά και όλες τις άλλες δυνάμεις από την άλλη.

Παράλληλα μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο Euronews υπογράμμισε ότι οι προτάσεις της Ελλάδας θα τερματίσουν το πεντάμηνο αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις.

Όπως εξήγησε, όποιος διαβάσει το έγγραφο το οποίο υποβάλαμε θα καταλάβει ότι έχουμε κάνει αυτό που έπρεπε. «Και όποιος δημοσίως επιμένει ότι δεν έχουμε κάνει αυτό που μας αναλογούσε δεν λέει την αλήθεια» κατέληξε ο κ. Παππάς.

Τα σχόλια είναι κλειστά.