Ειδησεογραφικό site

Παγκόσμιο δημοσιογραφικό τρολάρισμα στον Βαρουφάκη για το Paris Match

28

varoufakis-paris-match-768x600

Πέσανε να τον φάνε τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών οι ξένοι δημοσιογράφοι γιατί, σαν άνθρωπος και αυτός,  φωτογραφήθηκε μαζί με την σύζυγό του, σε πιο ανάλαφρο και λάιφ στάιλ… στάιλ. Γιάνης Βαρουφάκης και Δανάη Στράτου πόζαραν στις 8 Μαρτίου για το to Paris Match, με θέα την Ακρόπολη, και σε καθημερινές τους δραστηριότητες όπως είναι την ώρα που γευματίζουν, την ώρα που ο Υπουργός διαβάζει τα βιβλία του η παίζει πιάνο. Το Τουίτερ πήρε φωτιά με πρωτοστάτες τους παγκοσμίου φήμης δημοσιογράφους  τους Σάιμον Νίξον και Πίτερ Σπίγκελ  των Wall Street Journal και Financial Times αντίστοιχα.

«Κρίση; Ποια κρίση; Ο Βαρουφάκης βρίσκει χρόνο από το πυρετώδες πρόγραμμά του με τις συνεντεύξεις στα μέσα για να ποζάρει για το Paris Match» ειρωνεύεται ο Νίξον. Αλλά και ο Chris Giles από τον Economist σχολιάζει ειρωνικά τη φωτογράφηση του υπουργού Οικονομικών, σημειώνοντας: «Η ανθρωπιστική κρίση στην Αθήνα».

chris tweet
Ο Σπίγκελ – κάτω από τη φωτογραφία του ζεύγους μπροστά από ένα laptop – γράφει «Το νέο MacBook Pro. Τόσο ισχυρό που αλλάζει την ελληνική οικονομία».

spiegeltweet

Η ειρωνεία περισσεύει και στα σχόλια της Κέιτι Μάρτιν (πάλι της Wall Street Journal): «Φωτογραφήθηκε για το Hello ή ακόμα; Υποθέτω ότι είναι περισσότερο ενθουσιώδεις με τα κοσμικά (socialites) απ΄ότι με τους σοσιαλιστές (socialists)».

Πιο… ρομαντικό τρολάρισμα από τον Ντάνι Κεμπ του AFP που πόσταρε φωτογραφία του κ. Βαρουφάκη με τη σύντροφό του αγκαλιά μπροστά στην Ακρόπολη , με στίχους του Τζο Κόκερ: «love lift us up where we belong (Αγάπη ανέβασέ μας εκεί όπου ανήκουμε)».

afptweet

Η φωτογράφιση έγινε για το μεγάλο εβδομαδιαίο γαλλικό περιοδικό Paris Match, σε ένα κόνσεπτ απόλυτου αστικού lifestyle. Στο σπίτι τους στην Αθήνα, με φόντο την Ακρόπολη, όπως ήδη έχουν αρχίσει να σχολιάζουν πολλοί στο διαδίκτυο, κάθε άλλο παρά ο «λιτός βίος» ή η ανθρωπιστική κρίση που υπάρχει στη χώρα μας φαίνεται

Τα σχόλια είναι κλειστά.