Ειδησεογραφικό site

Ο Λεπέν τώρα θέλει να ιδρύσει νέο κόμμα αφού τον διέγραψε η κόρη του

28

Την επόμενη κίνηση του πατριάρχη της γαλλικής Ακροδεξιάς αναμένει ο πολιτικός κόσμος της Γαλλίας, με τον ίδιο να αποκαλύπτει ότι θέλει να δώσει πνοή σ΄ ένα νέο κόμμα.

Σύμφωνα με τον γαλλικό Τύπο, ο Ζαν Μαρί Λεπέν, ως «ανήσυχο και ατίθασο πνεύμα», δεν πρόκειται να καθίσει με σταυρωμένα τα χέρια. Το μόνο που κάνει τώρα είναι να μελετά προσεκτικά το επόμενο βήμα του με στόχο να αποδυναμώσει την θυγατέρα του. Η επικεφαλής του «Εθνικού Μετώπου» θα διεκδικήσει τον προεδρικό θώκο στις επερχόμενες εκλογές που θα διεξαχθούν στη χώρα σε δύο χρόνια και ο Λεπέν δεν θα της στρώσει το δρόμο με ροδοπέταλα.

Λίγες ώρες μετά τον πόλεμο που ξέσπασε στους Λεπέν με την διαγραφή του πατέρα της επικεφαλής του Εθνικού Μετώπου από το κόμμα, επικρατεί ανησυχητική ηρεμία, όπως σχολιάζει το περιοδικό «L’ Express». Στο κόμμα πάντως όλοι ξέρουν πως ο Λεπέν θα εκδικηθεί για την απόφαση του εκτελεστικού γραφείου του κόμματος που τον θέτει στο περιθώριο. Ο 86χρονος Λεπέν ευελπιστεί πως, στα όποια σχέδιά του θα τον ακολουθήσει ο «σκληρός πυρήνας» του κόμματος και όσοι πιστεύουν ότι , χωρίς αυτόν το κόμμα δεν θα έχει καμία ελπίδα να κατακτήσει το Ελιζέ στις προεδρικές εκλογές του 2017. Μετά τις εμπρηστικές δηλώσεις των δύο πλευρών – ο Λεπέν να κατηγορεί τη κόρη του για προδοσία και να την συμβουλεύει να παντρευτεί για να αλλάξει όνομα έτσι ώστε να μην σπιλώνει άλλο το όνομα της οικογένειας και την ίδια να δηλώνει ότι τίποτα δεν θα αμαυρώσει την εικόνα του κόμματός της, έρχεται στο φως μία δημοσκόπηση που δείχνει ότι η πλειοψηφία των Γάλλων θεωρεί πως η γαλλική Ακροδεξιά είναι απειλή για την δημοκρατία.

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση, που διεξήχθη για λογαριασμό της εφημερίδας «Le Monde», το 60% των Γάλλων πιστεύει πως η Ακροδεξιά είναι επικίνδυνη για την δημοκρατία . Για την δημοσκόπηση που διεξήχθη από το ινστιτούτο Ιpsos σε δείγμα χιλίων πολιτών, μπορεί το ακροδεξιό κόμμα με επικεφαλής την Μαρίν Λεπέν να θεωρείται απειλή για την δημοκρατία , όμως όλο και περισσότεροι Γάλλοι ασπάζονται τις ιδέες του για το μεταναστευτικό, το Ισλάμ και την θανατική ποινή. Για το 78% των Γάλλων, το Εθνικό Μέτωπο θεωρείται κόμμα της άκρα δεξιάς και το 60% θεωρεί ότι είναι επικίνδυνο για την δημοκρατία. Οι Γάλλοι απορρίπτουν το Ισλάμ όχι όμως το ευρώ , επισημαίνει η εφημερίδα σχολιάζοντας τα πορίσματα της έρευνας. Το 67% των Γάλλων πιστεύουν ότι η Γαλλία έχει υπερβολικό αριθμό μεταναστών ενώ το 52% υποστηρίζουν ότι η παραμονή της χώρας στην Ε.Ε είναι κάτι θετικό. Επιπλέον, το 75% των Γάλλων ελπίζει πως η χώρα τους θα παραμείνει στη ζώνη του ευρώ σε αντίθεση με αυτό που προτείνει το Εθνικό Μέτωπο.

Τα σχόλια είναι κλειστά.