Ειδησεογραφικό site

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν εγκαινίασε το νέο αεροδρόμιο της Πιονγκγιάνγκ (Φωτό)

39

Ένα νέο αεροδρόμιο εγκαινίασε πρόσφατα στην Πιονγκγιάνγκ, ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του, Ρι Σολ Γιου, η οποία σπάνια εμφανίζεται σε δημόσιες εκδηλώσεις.

Σύμφωνα με την επίσημη καθημερινή εφημερίδα της κυβέρνησης, Rodong Sinmun, η οποία αφιέρωσε τρεις σελίδες στα εγκαίνια του νέου πολυτελούς αεροδρομίου και έδωσε στην δημοσιότητα φωτογραφίες, το αεροδρόμιο πρόκειται να λειτουργήσει την 1η Ιουλίου, αλλά οι πτήσεις από και προς την Βόρεια Κορέα είναι, προς το παρόν, ελάχιστες.

Στις φωτογραφίες της εφημερίδας ο Κιμ Γιονγκ Ουν εμφανίζεται να επιθεωρεί τους χώρους του αεροδρομίου, το οποίο διαθέτει εστιατόρια και πολλά καταστήματα.

Στην απομονωμένη χώρα του Κιμ Γιονγκ Ουν ταξιδεύουν συνήθως Κινέζοι και Νοτιοκορεάτες για επιχειρηματικές συμφωνίες με την Πιονγκγιάνγκ.

Ο ηγέτης της χώρας χαρακτήρισε την κατασκευή του νέου αεροδρομίου «ορόσημο» για τη Βόρεια Κορέα και υποσχέθηκε ότι σύντομα θα προχωρήσουν οι εργασίες για την κατασκευή ενός μεγάλου αυτοκινητόδρομου και ενός σιδηροδρομικού δικτύου υψηλής ταχύτητας, που θα συνδέουν την πρωτεύουσα με το νέο αεροδρόμιο, καθώς η απόσταση μεταξύ Πιονγκγιάνγκ και αεροδρομίου είναι 24 χιλιόμετρα.

Πάντως, παρά τους πανηγυρισμούς του Κιμ Γιονγκ Ουν για τα νέα επιτεύγματά του, οι οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για ένα μεγάλο μέρος των πολιτών που ζει κάτω από άθλιες συνθήκες, καθώς η ξηρασία που επικρατεί το τελευταίο διάστημα είναι η χειρότερη του αιώνα και η έλλειψη τροφίμων γίνεται πιο απειλητική από ποτέ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.