Ειδησεογραφικό site

Οξεία επίθεση Βενιζέλου κατά της κυβέρνησης: »Αγωνίζεστε για μίαν Ελένη»

25

Οξεία επίθεση εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ από το βήμα της Βουλής κατά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, σχολιάζοντας καυστικά και ειρωνικά στη σημερινή τοποθέτησή του στην “ώρα του πρωθυπουργού”. Έκανε λόγο για ύφος καρδιναλίων, για θεατρικό διάλογο με τον κ. Νικολόπουλο που ειρωνευόμενος είπε ότι του έκανε πολύ δύσκολες ερωτήσεις, ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση για φοροεπιδρομή. Κατηγόρησε δε τον πρωθυπουργό ότι «έχετε μπει και σε παιχνίδια εξουσίας με τη θεολογική έννοια του όρου».

Μάλιστα, απευθυνόμενος στους βουλευτές ΑΝΕΛ και ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι “κύριοι βουλευτές της συγκυβέρνησης δεν έχετε όλα τα δεδομένα. Πολλοί από εσάς αγωνίζεστε καλόπιστα, αλλά για ένα πουκάμισο αδειανό, για μιαν Ελένη”. Επίσης, κάλεσε προσωπικά τον κ. Τσίπρα να έρθει “με ίσους όρους κοινοβουλευτικού διαλόγου και να ενημερώσει τη Βουλή, όχι με μεγαλοστομίες που διαρκούν λίγα λεπτά”.

“Δεν ξέρουμε καν τι διαπραγμάτευση γίνεται στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ για αυτό και η κυβέρνηση επικαλείται το δημοψήφισμα”, τόνισε και πρόσθεσε ότι “ξεκινά η φοροεπιδρομή και το σχέδιο αφανισμού, αναφερόμενος στην αύξηση του ΦΠΑ, την παραμονή του ΕΝΦΙΑ, την έκταση εισφορά και το φόρο πολυτελείας κλπ. “Είμαστε υπέρ της της εθνικής συνοχής”, υπογράμμισε, αλλά, όπως ανέφερε, δεν θα διευκολύνουμε την κυβέρνηση και τα προεκλογικά ψέμματα.” Να καταλάβει ότι δεν υπάρχουν πόντιοι πιλότοι και ουδέτερες κυβερνήσεις”, σημείωσε.

Σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο, “παρατήρησα ότι ο κ. Τσίπρας κατά τη διάρκεια του κοινοβουλευτικού ελέγχου και στα εγκαίνια της ώρας του πρωθυπουργού απάντησε σε απάντηση του κ. Θεοδωράκη για θέματα εκπαιδευτικές πολιτικής. Δεν ήρθε όμως στη διαδικασία ώστε να υπάρξει λόγος και αντίλογος με το το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων και αρνήθηκε να απαντήσει στη δική μου ερώτηση, που είναι η ουσία που απασχολεί την κοινωνία και αφορά την πορεία των διαπραγματεύσεων και που πηγαίνει η χώρα. Αρκέστηκε σε μία μονομερής δήλωση από τα έδρανα χωρίς δυνατότητα απάντηση”.

Ειρωνεύτηκε και την απάντηση για τη διαφθορά, λέγοντας “δεν θα μιλήσω για τον ωραίο διάλογο που είχε ο κ. Τσίπρας με τον κ. Νικολόπουλο, ο οποίος του έβαλε δύσκολες ερωτήσεις (γελώντας) σε σχέση με τη διαπλοκή και τη διαφθορά. Είχε μεγάλο θεατρικό ενδιαφέρον αυτή η συζήτηση”.

“Το μόνο που θέλω να πω είναι ότι ο κ. Τσίπρας είναι εν ενεργεία πρωθυπουργός και κακώς έχει μία αίσθηση κριτών των πάντων. Κριτής της Οικουμένης είναι ο πατριάρχης Αλεξανδρείας δεν είναι ο κ. Τσίπρας. Ακόμα και όταν μιλάει με ύφος πολλών καρδιναλίων να σέβεται την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης. Και να θέλει να στέλνει μηνύματα σε επιχειρηματικά συμφέροντα όπως στα ΜΜΕ ας το κάνει θεσμικά. Όλοι ξέρουμε την Ιερουσαλήμ και ξέρουμε ονόματα και πράγματα”, ανέφερε με αιχμές. “Έχετε μπει και σε παιχνίδια εξουσίας με τη θεολογική έννοια του όρου καθώς, μίλησα προηγουμένως για αυτό το καρδιναλικό ύφος του πρωθυπουργού”.

Ο υπουργός Παιδείας, Αριστείδης Μπαλτάς, απάντησε σχετικά ότι “φαίνεται ο πανικός του κ. Βενιζέλου, γιατί φοβάται ότι θα πετύχουμε”.

Τα σχόλια είναι κλειστά.