Ειδησεογραφικό site

Νύχτα τελεσιγράφων σε απ’ ευθείας σύνδεση

149

Τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης και μετά την δραματική Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, απευθύνθηκαν τα τελεσίγραφα προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, των ηγετών Ολάντ, Μέρκελ, και του Προέδρου του Ευρωπαικού Συμβουλίου Τούσκ, που ορίζουν την Κυριακή 12 Ιουλίου ως τέλους χρόνου για σύναψη μιας συμφωνίας-σωτηρίας για την Ελλάδα.

Ενδεικτικό της τραγικής κατάστασης είναι η φράση του Προέδρου της Κομισιόν Γιούνκερ, ότι «έχουμε μελετήσει το σενάριο Grexit, παρότι δεν το επιθυμούμε» και η κατηγορηματική δήλωση Τούσκ ότι «δεν αποκλειώ το μαύρο σενάριο» εννοώντας ότι την Κυριακή θα κληθούν όλα τα κράτη-μέλη να αποφανθούν για το Grexit, σε περίπτωση που η κυβέρνηση πει όχι στο τελευταίο πακέτο των εταίρων.

Ακολουθεί η εκπομπή της ΕΡΤ Focus με παρουσιαστές την Βάλια Πετούρη και τον Χρήστο Μέγα που μεταδόθηκε από τις 22.30 της Τρίτης μέχρι τη 01:30 τα ξημερώματα της Τετάρτης, με απ’ ευθείας συνδέσεις από τις Βρυξέλλες και ο σχολιασμός από τους καλεσμένους που ήταν: Ο καθηγητής Π. Ιωακειμίδης, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σ. Αναγνωστοπούλου, ο πρώην ευρωβουλευτής της ΝΔ Γ. Κουμουτσάκος, ο βουλευτής από το ΠΟΤΑΜΙ Σ. Δανέλης, το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Π. Κουκουλόπουλος, ο καθηγητής Σπ. Γεωργάτος και ο δημοσιογράφος Κ. Μαρδάς.

Ακολουθεί όλη η εκπομπή της ιστορικής βραδιάς. Τον σχολιασμό του κ. Μαρδά μπορείτε να τον δείτε περίπου στο: 2:01:30

Τα σχόλια είναι κλειστά.