Ειδησεογραφικό site

ΝΑΤΟ: Κίνδυνος για την ασφάλεια ένα ενδεχόμενο Grexit

28

Κλίμα ανησυχίας για την πορεία των διαπραγματεύσεων ανάμεσα στην ελληνική πλευρά και τους Ευρωπαίους εταίρους επικρατεί και στους κόλπους του ΝΑΤΟ, καθώς σύμφωνα με τον αναπληρωτή γενικό γραμματέα του Οργανισμού ένα ενδεχόμενο Grexit θα αποτελούσε κίνδυνο για την ασφάλεια.

Σύμφωνα με το Bloomberg ο Αλεξάντερ Βέρσμποου δήλωσε πως το ΝΑΤΟ ανησυχεί ότι η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα μπορούσε να αποτελέσει κίνδυνο για την ασφάλεια.

«Έχει όντως επιπτώσεις για το NATO», ανέφερε σε συνεδρίαση στην Μπρατισλάβα ο Βέρσμπου και τόνισε πως «μας ανησυχεί».

Όπως επισημαίνει το δίκτυο Bloomberg που επικαλείται δηλώσεις του πρώην Γερμανού πρεσβευτή στις ΗΠΑ, Wolfgang Ischinger, η ελληνική κρίση θα μπορούσε να προκαλέσει περαιτέρω αποσταθεροποίηση στα Βαλκάνια.

«Αν η Ελλάδα φύγει, στοιχηματίζω ότι στην Μόσχα θα εκτιμηθεί ως επιβεβαίωση της ρωσικής θεωρίας ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκεται σε παρακμή και πρόκειται να διαλυθεί», δήλωσε και πρόσθεσε πως στα Βαλκάνια δεν επικρατεί σταθερότητα και ηρεμία. «Χρειαζόμαστε την σταθεροποιητική δυνατότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης από όλες τις πλευρές. Αν η Ελλάδα αποχωρήσει τότε θα είναι τρομερό», ολοκλήρωσε.

Τα σχόλια είναι κλειστά.