Ειδησεογραφικό site

Νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας ο Προκόπης Παυλόπουλος – Η υποψηφιότητά του συγκέντρωσε 233 ψήφους

51

Με την ψηφοφορία της υποψηφιότητας- έκπληξη,  μπήκαν σήμερα τίτλοι τέλους στην πολιτική περιπέτεια της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας που οδήγησε εν μέσω Χριστουγέννων σε διάλυση της Βουλής και εθνικές εκλογές.

Με 233 ψήφους εξελέγη Πρόεδρος της Δημοκρατίας ο Προκόπης Παυλόπουλος ύστερα από την  ονομαστική ψηφοφορία που διεξήχθη στη Βουλή. Στην ψηφοφορία πήραν μέρος 295 Βουλευτές. Ο Νίκος Αλιβιζάτος πήρε 30 ψήφους, ενώ παρών δήλωσαν 32 Βουλευτές.

Η αιφνιδιαστική επιλογή της νέας συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να προτείνει τον κ. Προκόπη Παυλόπουλο, αντί του κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου που εως το απόγευμα της Τρίτης θεωρούταν φαβορί για την θέση του ανώτατου πολιτειακού αξιώματος, δεν ανέτρεψε τα πολιτικά δεδομένα και ως εκ τούτου τα αριθμητικά προγνωστικά.

Ως μέγιστο χρέος απέναντι στον πολίτη και στο Σύνταγμα αποδέχθηκε την εκλογή του από τη Βουλή ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, τον οποίο επισκέφθηκε στις 22.30 η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, για να του ανακοινώσει το αποτέλεσμα.

Το χρέος αυτό συμπυκνώνεται στον όρκο του Προέδρου της Δημοκρατίας, είπε ο κ. Παυλόπουλος και έχει τέσσερεις άξονες: Την απαρέγκλιτη τήρηση του Συντάγματος χωρίς καμία έκπτωση, την υπεράσπιση της εθνικής κυριαρχίας, την προστασία των αδυνάτων και του δημοσίου συμφέροντος. «Υπεράσπιση για να βγούμε από τον εφιάλτη της κρίσης που ζούμε. Δίνουμε τον αγώνα μαζί με τους ευρωπαϊκούς λαούς, όχι μόνο για μας αλλά για την ίδια την Ευρώπη» σημείωσε ο κ. Παυλόπουλος.

«Ξαναγυρίζουμε στις ρίζες της που έθεσαν οι ιδρυτές της» πρόσθεσε και τόνισε ότι όπως δεν έκανε μέχρι τώρα εκπτώσεις αυτό και θα πράξει μέχρι την τελευταία ημέρα που θα βρίσκεται στο υψηλότερο αξίωμα της Πολιτείας.

Τα σχόλια είναι κλειστά.