Ειδησεογραφικό site

Νέα Σμύρνη: Συνελήφθη υπεύθυνος κέντρου διασκέδασης για μη έκδοση φορολογικών στοιχείων

34

Η μη έκδοση αποδείξεων αλλά και η αδήλωτη εργασία ήταν οι κύριες παραβάσεις που εντόπισε στο εορταστικό «σαφάρι» σε κέντρα διασκέδασης, καφετέριες και μπαρ της Αθήνας η οικονομική αστυνομία.

Ειδικότερα, εκτεταμένοι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν στη διάρκεια των τελευταίων δύο εβδομάδων από κλιμάκια αστυνομικών της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας σε διάφορες περιοχές της Αττικής. Ελέγχθηκε μεγάλος αριθμός κέντρων διασκέδασης και καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος (καφετέριες, μπαρ, ψητοπωλεία κ.α.), ενώ διαπιστώθηκαν παραβάσεις σε οκτώ από αυτά

Σε μία από τις περιπτώσεις συνελήφθη ένας προσωρινά υπεύθυνος κέντρου διασκέδασης στη Νέα Σμύρνη, γιατί κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε η μη έκδοση φορολογικών στοιχείων αξίας 930 ευρώ.

Στο κέντρο της Αθήνας, σε έδρα εταιρείας υπηρεσιών εστίασης και διασκέδασης, διαπιστώθηκε πως απασχολούνταν επτά εργαζόμενοι και δεν επεδείχθησαν οι Πίνακες Προσωπικού, κατά παράβαση της εργατικής – ασφαλιστικής νομοθεσίας.

Στο Χαϊδάρι, σε τρία καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (ψητοπωλείο, ταβέρνα-ψησταριά και ταβέρνα-ουζερί), διαπιστώθηκε η μη έκδοση συνολικά 22 αποδείξεων λιανικών συναλλαγών κατά την εκτέλεση–ολοκλήρωση των παραγγελιών, ενώ επιπλέον στο ψητοπωλείο, εντοπίστηκαν τέσσερις εργαζόμενοι να απασχολούνται εκτός του ωραρίου εργασίας, κατά παράβαση της φορολογικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας.

Στο Χαλάνδρι, σε δύο καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, μπαρ και ψητοπωλείο, εντοπίστηκαν δύο εργαζόμενοι, οι οποίοι δεν ήταν καταχωρημένοι στους Πίνακες Προσωπικού, ενώ επιπλέον στο ψητοπωλείο διαπιστώθηκε η μη έκδοση τριών αποδείξεων.

Σε κρεοπωλείο στην Καλλιθέα, εντοπίστηκαν δύο εργαζόμενοι, εκ των οποίων ο πρώτος δεν ήταν καταχωρημένος στους Πίνακες Προσωπικού και ο δεύτερος εργαζόταν εκτός του δηλωμένου ωραρίου εργασίας.

Για τις παραπάνω παραβάσεις θα ενημερωθούν οι αρμόδιες Υπηρεσίες του Ι.Κ.Α. και του Σ.ΕΠ.Ε., για την επιβολή των αντίστοιχων διοικητικών κυρώσεων.

Οι φορολογικοί και ασφαλιστικοί έλεγχοι της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας θα συνεχιστούν με εντατικούς ρυθμούς, όλο το διάστημα της εορταστικής περιόδου.

Τα σχόλια είναι κλειστά.