Ειδησεογραφικό site

Μόδα είναι… 4 Απριλίου 2015

48

Μαίρη Κατράντζου: Μια διακεκριμένη Ελληνίδα με μέλλον moda1

Η σχεδιάστρια μόδας με έδρα το Λονδίνο, γνωστή για την έντονη σε χρώματα παλέτα της και τις καινοτόμες ψηφιακές τεχνικές, βγήκε πρώτη σε μια εντυπωσιακά μικρή λίστα με άλλους σχεδιαστές, στην εβδομάδα Μόδας του Λονδίνου.

«Ξέρετε, έχω ξανακάνει αίτηση στο παρελθόν, αλλά αυτή η χρονιά ήταν η πιο σημαντική για μας», είπε η Κατράντζου όταν ανακοινώθηκε το όνομά της. «Περνάς διάφορα στάδια ανάπτυξης στην επιχείρησή σου και για μας η περασμένη χρονιά ήταν έντονη, οπότε ήταν απίστευτο ότι νικήσαμε τώρα. Πριν την ανακοίνωση δεν σκέφτηκα «Κι αν κερδίσουμε;» Όλοι είναι τόσο δυνατοί με διαφορετικούς τρόπους και όλοι χρειάζονται το βραβείο για διαφορετικούς λόγους, οπότε δεν το σκέφτεσαι ποτέ αυτό – ότι υπάρχει ενδεχόμενο να κερδίσεις. Όταν είσαι περιτριγυρισμένος από τόσα ταλέντα εδώ στο Λονδίνο, καλείσαι διαρκώς να ανεβάζεις τον πήχη στη δουλειά σου κι αυτό μπορεί να σε εμπνεύσει να κάνεις μεγάλα πράγματα. Το να έχεις μέντορες σαν την Άλεξ Σούλμαν, Σάρα Μάουερ, Κάρολιν Ρας και Νάταλι Μάσνετ σημαίνει οτι λαμβάνεις την τόνωση και τις συμβουλές που χρειάζεσαι καθώς συνεχίζεις την πορεία σου, το οποίο είναι πραγματικά σημαντικό για να αναπτύξεις την επιχείρησή σου εμπορικά και δημιουργικά. Είμαι ευγνώμων».

«Η Μαίρη Κατράντζου αξίζει απόλυτα το φετινό βραβείο» δήλωσε η Αλεξάντρα Σούλμαν, συντάκτρια της Βρετανικής Vogue και πρόεδρος του BFC/Vogue Designer Fashion Fund. «Ήταν μια λίστα εξαιρετικά μεγάλης ποικιλίας, αλλά στο τέλος όλοι συμφωνήσαμε οτι η Μαίρη όχι μόνο έχει δημιουργήσει μια δυνατή και με μεγάλη απήχηση ταυτότητα για τη δουλειά της, αλλά ότι έχει πάρει μέτρα που μαζί με την στήριξη αυτού του βραβείου, θα πρέπει να εξασφαλίζει ένα ενθουσιώδες και επιτυχημένο επόμενο στάδιο στην καριέρα της».

Το fund –που βρίσκεται τώρα στον 6ο χρόνο του– παρέχει σ έναν σχεδιαστή ένα πρόγραμμα στήριξης με υψηλού επιπέδου καθοδήγηση για μια περίοδο 12 μηνών, καθώς και χορηγία 200.000 λιρών, για να δώσει την απαραίτητη υποδομή στην επιχείρησή τους και να πάνε στο επόμενο στάδιο. Οι προηγούμενοι νικητές –Πίτερ Πιλόττο (2014), Νίκολας Κίρκγουντ (2013), Τζόναθαν Σόντερς (2012), Κρίστοφερ Κέιν (2011), και Έρντεμ (2010)– είδαν τις επιχειρήσεις τους να αναπτύσσονται σε δράση και έκταση, προσελκύοντας διάφορες επιχειρηματικές επενδύσεις τα χρόνια που ακολούθησαν.

«Πολλά συγχαρητήρια στη Μαίρη που άξια έλαβε το φετινό βραβείο BFC/Vogue Designer Fashion Fund», προσέθεσε η Κάρολιν Ρας, επικεφαλής του British Fashion Council (Βρετανικό Συμβούλιο Μόδας). «Οποιοσδήποτε την έχει γνωρίσει, ξέρει ότι είναι μια ακούραστη εργάτρια, έχει ανεξάντλητη δημιουργικότητα και έχει εξελιχθεί από ένα εκ των αναδυόμενων ταλέντων στην εβδομάδας Μόδας του Λονδίνου που πρέπει οπωσδήποτε να δεις, σε μια από τις πιο πολυσυζητημένες σχεδιάστριες παγκοσμίως. Πραγματικά, είναι χαρά μου να δουλεύω με τη Μαίρη και είμαστε ενθουσιασμένοι που έχουμε τη δυνατότητα να στηρίξουμε την επιχείρησή της σε μια συναρπαστική περίοδο ανάπτυξης.»

Τα σχόλια είναι κλειστά.