Ειδησεογραφικό site

Μόδα είναι… 16 Μαΐου 2015

64

Υπάρχουν νέες τάσεις στον χώρο της μόδας που δεν είναι ενδυματολογικές. Η τοποθεσία και η αρχιτεκτονική του χώρου, που γίνεται η πασαρέλα, φαίνεται να έχει moda2απασχολήσει ιδιαίτερα τους μεγάλους οίκους μόδας τελευταία.

Οι επιλογές των  χώρων αυτών φαίνεται ότι έχουν ξεπεράσει τις κλισέ τοποθεσίες. Πλέον οι πασαρέλες γίνονται δίπλα σε πισίνες, όπως αυτή του οίκου Luis Vuitton,  σε πλανητάρια, όπως αυτή του οίκου Burberry, και μακρινές πόλεις, όπως η φουτουριστική πασαρέλα του οίκου Chanel στην πρωτεύουσα της Νότιας Κορέας, Σεούλ. Ο οίκος Dior δεν παρέλειψε να συμμετάσχει σε αυτή τη νέα τάση σχετικά με την αρχιτεκτονική και παρουσίασε την καινούρια του κολεξιόν για το 2016 στο άκρως εντυπωσιακό Palais Bulles στη Γαλλική Ριβιέρα, τη Δευτέρα 11 Μαΐου.

Η πρωτότυπη αυτή επιλογή του χώρου έγινε από τον Ραφ Σάιμονς, καλλιτεχνικό διευθυντή του οίκου και λάτρη του Palais Bulles. Στην απόφαση του Σάιμονς συντέλεσαν και οι νοτιογαλλικές ρίζες του ιδρυτή του οίκου Κριστιάν Ντιόρ, καθώς και οι καλές σχέσεις του 92χρονου σήμερα Πιέρ Καρντάν με τον οίκο Dior, στον οποίο είχε εργαστεί τη δεκαετία του ’40, και μόνιμου κατοίκου πλέον του Palais Bulles.

Το διαστημικής αρχιτεκτονικής Palais Bulles και έκτασης 1.200 τετραγωνικών μέτρων ολοκληρώθηκε το 1989 από τον Ούγγρο αρχιτέκτονα Άντι Λόβαγκ και είναι σαν μια ουτοπία, που ενσωματώνει τα γήινα στοιχεία, δηλαδή τη γη, τον ουρανό και τη θάλασσα, με το μέλλον. «Έχει κάτι ανάλαφρο και παιχνιδιάρικο» δήλωσε ο Ραφ Σάιμονς, που το κάνουν να μοιάζει με διαστημόπλοιο των Φλίνστοουνς. «Είναι ένα μέρος που με εντυπωσιάζει εδώ και χρόνια και χαίρομαι που μπορώ να κάνω ένα σόου εδώ» προσέθεσε ο Σάιμονς. Ο ταλαντούχος σχεδιαστής εμπνεύστηκε από τη διαστημική αλλά και γήινη χροιά του χώρου και την ενσωμάτωσε στις δημιουργίες που παρουσιάστηκαν στο σόου και που έφεραν τα αντίστοιχα χρώματα, υφάσματα και καμπύλες. Στην έμπνευσή του συντέλεσαν περαιτέρω το φως της Κυανής Ακτής, αλλά και το στιλ των ανθρώπων που ήταν παλαιότεροι κάτοικοι του Palais Bulles.  Παρά το ότι η τοποθεσία του σόου δεν ήταν σε κάποια από τις πυκνοκατοικημένες μεγαλουπόλεις και καθιερωμένες πρωτεύουσες της μόδας, υπήρξε μεγάλη προσέλευση. Από την πρώτη σειρά δεν έλειψαν διάσημοι καλεσμένοι, όπως η Μαριόν Κοτιγιάρντ, ο Πιέρ Κανρτάν, η Ντακότα Φάνινγκ, η Ζόι Κράβιτζ και η Κιάρα Μαστροϊάνι μεταξύ άλλων, που απόλαυσαν ένα εντυπωσιακό και πρωτότυπο απόγευμα μόδας, μεσογειακού στιλ και ιδιαίτερης έμπνευσης που παντρεύει τη Γη με το διάστημα.

Τα σχόλια είναι κλειστά.