Ειδησεογραφικό site

Μόδα είναι… 10 Απριλίου 2015

35

Διαχρονική κομψότητα στη νέα κολεξιόν

Ένα ακόμα σόου υπέρμετρης κομψότητας χάρισε ο οίκος υψηλής ραπτικής Chanel στους πιστούς και μακροχρόνιους πελάτες και θαυμαστές του. chanel
Η Chanel παρουσίασε την προ-φθινοπωρινή κολεξιόν της με το Métiers d’Art show, στο Park Avenue Armory, στη Νέα Υόρκη.
Τον ειδικά διαμορφωμένο χώρο ώστε να παραπέμπει σε παλαιού, κλασικού τύπου σαλόνια, κατέκλυσαν οι μακροχρόνιοι πελάτες του οίκου και διάσημοι, μεταξύ των οποίων και η Τζούλιαν Μουρ, η Ντακότα Τζόνσον, η Λίλι Κόλινς, η Μπιγιόνσε και η 15χρονη κόρη του Τζόνι Ντεπ, Λίλι Ρόουζ, με τη μητέρα της Βανέσα Παγαντί.
Στην πασαρέλα έλαμψαν οι Κάρα Ντελεβίν, Κένταλ Τζένερ, Στέλα Τέναντ και Σου Τζου Παρκ, ενώ το φινάλε έκανε ο Καρλ Λάγκερφελντ συνοδευόμενος από τον 6χρονο Χάντσον Κρόνιγκ.
Το σόου έκλεισε με την Κάρα Ντελεβίν να τραγουδάει επί σκηνής με τον Φάρελ Γουίλιαμς το τραγούδι του «CC the World», το οποίο είχε συνοδέψει  την ταινία μικρού μήκους του Καρλ Λάγκερφελντ «Reincarnation» (Μετενσάρκωση).
Το σόου, κατά κοινή ομολογία, ξεπέρασε σε επιτυχία και αυτό του Tom Ford στο Λος Άντζελες και ήταν το «ευχαριστώ» του πολυτελούς οίκου στους πιστούς πελάτες του και μία ακόμα συνάντηση για τη διατήρηση των μεταξύ τους στενών σχέσεων.

ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΑΝΟΡΕΞΙΑΣ

anorexiaΟ πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ επιχειρεί να καταστείλει την προώθηση της ανορεξίας, ψηφίζοντας επίσημα, πριν από λίγες μέρες, νόμο κατά των υπερβολικά αδύνατων μοντέλων.
Συγκεκριμένα, ο νόμος αυτός ορίζει ότι τα μοντέλα θα πρέπει να δίνουν στον εργοδότη τους ιατρικό πιστοποιητικό που να αποδεικνύει ότι έχουν Δείκτη Μάζας Σώματός τουλάχιστον 18, καθώς προβλέπεται επιβολή προστίμων και ποινών φυλάκισης στους ατζέντηδες και στους οίκους μόδας που θα προσλαμβάνουν μοντέλα κάτω του νέου αυτού ορίου.
Με πρόστιμα και ποινές φυλάκισης θα τιμωρούνται επίσης και οι υπεύθυνοι ιστοσελίδων που προωθούν την ανορεξία, ενθαρρύνοντας «το υπερβολικά αδύνατο σώμα μέσω του περιορισμού πρόσληψης τροφής για παρατεταμένες χρονικές περιόδους, θέτοντας έτσι το άτομο αυτό σε κίνδυνο θνησιμότητας ή βλάβης της υγείας του».
Η Γαλλία δεν είναι η πρώτη χώρα που παίρνει τέτοια μέτρα κατά των υπερβολικά αδύνατων μοντέλων. Η τοπική αυτοδιοίκηση της Μαδρίτης και το Ισραήλ έχουν επιβάλει αντίστοιχους περιορισμούς με βάση τον Δείκτη Μάζας Σώματος και το μόνο που μένει πλέον είναι να ακολουθήσουν και οι υπόλοιπες χώρες για να μπει επιτέλους ένα τέλος στη μάστιγα της ανορεξίας.

Τα σχόλια είναι κλειστά.