Ειδησεογραφικό site

Κυπριακά κόμματα: Ελπίδα για θετική συμφωνία για την Ελλάδα

47

Την ελπίδα ότι το θέμα της Ελλάδας θα έχει αίσια κατάληξη στο σημερινό Eurogroup εξέφρασαν με δηλώσεις τους στη Βουλή, αρχηγοί και εκπρόσωποι κυπριακών κομμάτων.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ Πρόδρομος Προδρόμου ανέφερε ότι η επίσημη επιβολή αιτήματος από την ελληνική κυβέρνηση ξεκαθαρίζει κάποια πράγματα και επιβεβαιώνει ότι ήταν άδικες οι κατηγορίες που αντιμετώπισε ο κύπριος υπουργός Οικονομικών.

«Ευχόμαστε παρά τις δυσκολίες που φαίνεται να υπάρχουν να βρεθεί απόψε μια λύση για την Ελλάδα μέσα στην ευρωζώνη», είπε. Πρόσθεσε ότι είναι θετικό ότι η μεγάλη πλειοψηφία επιθυμεί να δοθεί λύση για την Ελλάδα μέσα στην ευρωζώνη, και εξέφρασε την ελπίδα η ελληνική Κυβέρνηση να καταφέρει μέσα από τις διαβουλεύσεις που θα γίνουν να βρει ένα τρόπο για να διατηρήσει τη δυνατότητα κάποια στοιχεία από το πρόγραμμα της Ελλάδας να τα ξανασυζητήσει στη συνέχεια. Συμπλήρωσε ότι οπωσδήποτε η θέση της Ελλάδας μέσα στο ευρώ και η διαδικασία αναδιάταξης της ελληνικής οικονομίας θα συνεχιστεί.

Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος εξέφρασε την ελπίδα πως οι θέσεις της γερμανικής κυβέρνησης είναι πρώτη ανάγνωση και δεν αποτελούν μια κάθετη απόλυτη απόρριψη του αιτήματος της Ελλάδας.

«Ελπίζουμε και ευχόμαστε να έχουν κατάληξη γιατί είναι προς το συμφέρον της ΕΕ και της ευρωζώνης η Ελλάδα να τύχει της βοήθειας και της στήριξης που πρέπει να της δώσουμε», είπε. Ανέφερε ακόμα ότι η κυπριακή κυβέρνηση πρέπει να στηρίξει το αίτημα της ελληνικής Κυβέρνησης και να «μην έχουμε τις παλινδρομήσεις που διαπιστώσαμε τις προηγούμενες ημέρες από πλευράς του Υπουργού Οικονομικών».

Ο ΓΓ του Κινήματος Οικολόγων Γιώργος Περδίκης ανέφερε ότι είναι μία πολύ κρίσιμη μέρα για την ευρωζώνη και ιδιαίτερα για την Κύπρο και την Ελλάδα.

«Καλούμε την κυπριακή κυβέρνηση να μην κρυφτεί πίσω από τα φουστάνια της κυρίας Μέρκελ να επιβεβαιώσει ότι η Κυπριακή Δημοκρατία δεν είναι εκλιπούσα και να συμπαραταχτεί μαζί με την Ελλάδα και τους άλλους ευρωπαϊκούς θεσμούς και κυβερνήσεις για μία δίκαιη και βιώσιμη λύση σε σχέση με το πρόβλημα που προέκυψε στο ελληνικό πρόγραμμα», κατέληξε.

Τα σχόλια είναι κλειστά.