Ειδησεογραφικό site

Κυβέρνηση: Δεν υπάρχει τελεσίγραφο, είμαστε έτοιμοι για συμφωνία

40

Την ώρα που συγκλίνουσες πληροφορίες από ευρωπαϊκές πηγές, αλλά και οι δηλώσεις των Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ και Γερούν Ντάισελμπλουμ, ερμηνεύονται ως τελεσίγραφο προς την ελληνική πλευρά, στην Αθήνα εξακολουθούν να μιλούν για συμφωνία.

Έτσι, κυβερνητική πηγή έλεγε το μεσημέρι της Παρασκευής: «Δεν υπάρχει τελεσίγραφο, δεν μας έχει δοθεί τίποτα».

Και προσέθετε: «Εμείς είμαστε έτοιμοι, περιμένουμε να μας φωνάξουν να κάνουμε τη συμφωνία ακόμα και σήμερα» (σ.σ. εννοώντας συμφωνία, με βάση και αυτά που λέει η Αθήνα).

Σύμφωνα με το Bloomberg, οι διπλωματικές αβρότητες εξαφανίστηκαν χθες στις Βρυξέλλες, καθώς ο πρόεδρος της ΕΕ, Ντόναλντ Τουσκ, εγκάλεσε τον πρωθυπουργό της Ελλάδας, ενώ το ΔΝΤ ανακοίνωσε ότι αποχώρησε από τη διαπραγμάτευση.

Σύμφωνα με πληροφορίες που βασίζονται σε δύο ευρωπαϊκές πηγές, στην Ελλάδα επιδόθηκε τελεσίγραφο 24 ωρών προκειμένου να καταθέσει ισχυρές προτάσεις. Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, όλες οι πλευρές των δανειστών ετοιμάζονται ακόμα και για το ενδεχόμενο Grexit.

Αξιόπιστη ελληνική πρόταση, με ισοδύναμα, όπου αυτά κρίνονται αναγκαία ως προς τις περικοπές του ΕΚΑΣ και του ΦΠΑ στο ρεύμα, απαιτεί η Κομισιόν από την κυβέρνηση μεχρι σήμερα το απόγευμα.

Τα σχόλια είναι κλειστά.