Ειδησεογραφικό site

Κορκίδης: Χρειάζονται ρεαλιστικότερες προτάσεις και από την κυβέρνηση και από τους δανειστές

27

Την εκτίμηση ότι οι προτεινόμενες πολιτικές και μέτρα τόσο από ελληνικής πλευράς όσο και από πλευράς θεσμών θα βαθύνουν κι άλλο την ανεργία και τη φτώχεια του ελληνικού λαού, οδηγώντας σε φυγή τις επιχειρήσεις, διατυπώνει ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης.

«Τόσο το φορολογικό πακέτο της Αθήνας, όσο και των θεσμών περιέχουν επώδυνα μέτρα που με βεβαιότητα δεν θα αυξήσουν τα δημόσια έσοδα, αλλά τις ληξιπρόθεσμες οφειλές», αναφέρει σε δήλωσή του ο κ. Κορκίδης.

Ο ίδιος υποστηρίζει πως «η συμφωνία-επίλυση, που τόσο έχει ανάγκη η Ελλάδα, απαιτεί μία ρεαλιστικότερη προσέγγιση εκ μέρους των δανειστών μας, με κοινωνική ευαισθησία και ανθρώπινο πρόσωπο, αλλά και μία πιο τολμηρή, ενωτική προσέγγιση από πλευράς της ελληνικής κυβέρνησης, με διάθεση υπέρβασης για συνεννόηση με τα κόμματα της αντιπολίτευσης».

Εκτιμά, ωστόσο, πως και αυτά να συμβούν η ζημιά έχει ήδη γίνει στην πραγματική οικονομία και στη διεθνή αξιοπιστία της χώρας. «Οι επιλογές μας περιορίζονται στο «το μη χείρον βέλτιστο». Μακάρι, να διαψευστούμε, προλαβαίνοντας τα χειρότερα…», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Κορκίδης.

Όπως σημειώνει, έπειτα από τέσσερις μήνες εντατικών διαπραγματεύσεων, η ελληνική οικονομία και αγορά βρίσκονται σήμερα και πάλι στο σημείο μηδέν, καθώς, όπως διαφαίνεται, τόσο οι θεσμοί όσο και η ελληνική κυβέρνηση, με το επώδυνο πακέτο των προτάσεών τους, δεν έχουν τη δυνατότητα να επιλύσουν τον γρίφο της οικονομικής κρίσης και κατ’ επέκταση των επιπτώσεών της στη χώρα μας, που κατά γενική ομολογία ενέτειναν οι μνημονιακές πολιτικές της προηγούμενης πενταετίας.

«Διαπιστώνουμε μάλιστα ότι η «μαύρη λίστα» των μέτρων που μας προτείνουν για να κλείσει η συμφωνία, δεν είναι άλλη από αυτή της 5ης αξιολόγησης του προγράμματος», καταλήγει ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.