Ειδησεογραφικό site

Κοιμηθείτε περισσότερο η αϋπνία σας καταστρέφει

29

Κοιμηθείτε περισσότερο! Η αϋπνία καταστρέφει την ομορφιά σας.

na-giati-oi-eikosaxronoi-upoferoun-apo-aupnies.w_hr

Όλοι ξέρουμε, ότι η γήρανση έρχεται όταν τα κύτταρα μας σταματούν να αναπλάθονται και τα όργανα του σώματός μας πέφτουν σε ρυθμούς!

Αυτό που δεν γνωρίζαμε όμως, είναι ότι η αϋπνία είναι ένας βασικός εχθρός της νεότητας μας και επιφέρει τη γήρανση νωρίτερα από το φυσιολογικό.

Μελέτη που έγινε στο κέντρο UCLA Cousins Center for Psychoneuroimmunology του Λος Άντζελες, σε 29 ενήλικες από 61-86 ετών, έδειξε, ότι μόλις μία νύχτα μερικής στέρησης ύπνου ενεργοποιεί μοτίβα γονιδιακής έκφρασης στα PBMCs, δηλαδή γονίδια που ευθύνονται για αυξανόμενη συσσώρευση βλαβών, που σταματούν και διαταράσσουν τον κύκλο του κυττάρου.

girl_insomnia-

Οι συμμετέχοντες, εκ των οποίων το 48% ήταν άνδρες, κλήθηκαν να μην κοιμηθούν για τέσσερα βράδια. Και σύμφωνα με τους ερευνητές, ακόμα και η απώλεια μερικών ωρών ύπνο, έδειξε ότι μπορεί να έχει καταστροφικά αποτελέσματα. Με την έλλειψη ύπνου, το άτομο δεν έχει καλή διάθεση, ενώ δεν μπορεί να είναι και αποδοτικό στην εργασία του.

aypnia

Η αϋπνία λοιπόν αποδεδειγμένα καταστρέφει την ομορφιά και φέρνει πιο γρήγορα τη γήρανση, γι αυτό προσπαθήστε να κοιμάστε περισσότερο.

ΠΗΓΗ: naftemporiki.gr

 

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.