Ειδησεογραφικό site

«Κανείς πια δεν μπορεί μόνος του» – Άρθρο του Γ. Παπανδρέου στο «Καρφί»

46

Οι επικείμενες εκλογές θα μπορούσε να ήταν, διαδικασία ανάδειξης μιας Βουλής που θα οικοδομούσε με έντονους ρυθμούς την Ελλάδα που θα έπρεπε να έχουμε για να μην βρισκόμασταν σήμερα ως εδώ. Σε αυτή τη διαδικασία πρωτεύοντα ρόλο θα έπρεπε να έχουν οι δυνάμεις με πραγματική προοδευτική και ριζοσπαστική αντίληψη, γιατί μόνον με βάση αυτές μπορεί να υπάρξει αλλαγή και επανεθεμελίωση.

Αντιθέτως, οδηγούμαστε σε πρόωρες εκλογές με την αναξιοπιστία της χώρας, πάλι στα ύψη, τη δανειακή δυνατότητα πάλι υπό αμφισβήτηση, το πολιτικό σύστημα και τη χώρα χωρίς πυξίδα. Διαπιστώσεις που μας οδήγησαν στην ισχυρή πεποίθηση ότι παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες έπρεπε με ένα νέο πολιτικό σχηματισμό, όπως είναι το ΚΙΝΗΜΑ Δημοκρατών Σοσιαλιστών, το Κίνημά μας, να τολμήσουμε να σπάσουμε αυτόν τον φαύλο κύκλο.

Εμείς λοιπόν ξεκινήσαμε. Δίνουμε το χώρο στους πολίτες, οι οποίοι δεν εκφράζονται και ασφυκτιούν, βλέποντας τον προοδευτικό χώρο να υφίσταται οβιδιακές μεταμορφώσεις, με αποφάσεις κορυφής να εφευρίσκονται νέα ονόματα, να στεγάζονται παροδικά άλλα πολιτικά πρόσωπα, χωρίς πολιτικές αρχές, αξίες.

Το ΚΙΝΗΜΑ μας σε ελάχιστες μέρες δημιουργίας υπάρχει και γίνεται καταλύτης.

Ζητά τη ψήφο με δυναμικά ψηφοδέλτια σε όλη τη χώρα, με έμπειρα και νέα πρόσωπα που δεν βολεύονται με ψεύτικα διλήμματα και πολιτικές που αποδείχτηκαν ότι αφορούν μόνον προσωπικές διευθετήσεις. Οι συγκεντρώσεις μας, η κινηματική συμμετοχή στην οργάνωσή μας αποτελούν την καλύτερη δημοσκόπηση για την αξία της ύπαρξής μας.

Με σαφείς θέσεις για όλα τα ζητήματα και κυρίως για τη δρομολόγηση των λύσεών τους, μέσα από την εμπειρία που αποκτήσαμε με βίαιο δυστυχώς για τη χώρα και για εμάς, τρόπο. Εμπλουτισμένο με την καινοτόμο και «έξυπνη» οπτική των νέων στην πολιτική, που μας πλαισίωσαν από την πρώτη ημέρα, το ΚΙΝΗΜΑ θα γίνει η αρχή και ο καταλύτης για να επισπευσθεί η «επόμενη μέρα» για τη χώρα.

Η συγκυβέρνηση με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ επί δυόμιση χρόνια να ταυτίζεται με αδιέξοδες δεξιάς αντίληψης πολιτικές και πρακτικές και την καταστροφική αδράνεια, η θολή επαναστατικότητα του ΣΥΡΙΖΑ πνιγμένη στις αντιφάσεις του και σχήματα χωρίς πολιτικό λόγο όπως το Ποτάμι , κάθε άλλο παρά αποτελούν εγγύηση για την επόμενη μέρα.

Η απλή λογική αποδεικνύει, ότι ΚΑΝΕΙΣ ΠΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ. Η κρίση είναι μεγάλη, οι μεγάλες αλλαγές που δεν έγιναν από το 2011 και μετά κοστίζουν ανυπολόγιστα. Γι’ αυτό χρειάζονται άλλου είδους συσχετισμοί δυνάμεων, που δεν θα νοιάζονται για στείρες συγκυβερνήσεις.

Εμείς , στην επόμενη Βουλή θα συμβάλλουμε μέσα από Αρχές και Αξίες στην προοδευτική διακυβέρνηση της χώρας , χωρίς μοίρασμα θέσεων. Με τις προοδευτικές μας θέσεις και τη στήριξή μας θα συμβάλλουμε, ακόμη και θα αναγκάσουμε, την έξοδο από το σπιράλ στο οποίο κινούμαστε και τροφοδοτείται συνεχώς τα τελευταία χρόνια από τις καταστροφικές πολιτικές και τις άγονες και εύκολες φωνές της αντιπολίτευσης.

Τα σχόλια είναι κλειστά.