Ειδησεογραφικό site

Ιταλία: Διάσωση 3.300 μεταναστών στη Μεσόγειο

47

Περισσότεροι από 3.300 μετανάστες διασώθηκαν την Παρασκευή στη Μεσόγειο όπως ανακοίνωσε το Λιμενικό Σώμα της Ιταλίας, ωστόσο το Πολεμικό Ναυτικό της χώρας εντόπισε σε πλεούμενα 17 σορούς.

Σήματα κινδύνου εξέπεμψαν 17 διαφορετικά πλοιάρια, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται και άλλες επιχειρήσεις.

Οι σοροί εντοπίστηκαν σε τρεις φουσκωτές λέμβους στις οποίες επέβαιναν επίσης περισσότεροι από 300 μετανάστες, σύμφωνα με μήνυμα που αναρτήθηκε στο λογαριασμό του πολεμικού ναυτικού της Ιταλίας στο Twitter.

Πάντως δεν διευκρινίστηκαν τα αίτια θανάτου των μεταναστών.

Το Λιμενικό επισημαίνει συχνά τις «ακραίες» συνθήκες που υπομένουν οι μετανάστες: αφυδάτωση, εναλλαγές ζέστης και κρύου, επιθέσεις πριν και κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Πολλοί μετανάστες πεθαίνουν επίσης από ασφυξία έχοντας εισπνεύσει τις αναθυμιάσεις της μηχανής ενώ ταξιδεύουν κλεισμένοι στα αμπάρια.

Στις επιχειρήσεις διάσωσης που διεξήχθησαν σήμερα συμμετείχαν τουλάχιστον τέσσερα πλοία του πολεμικού ναυτικού της Ιταλίας, πλοία της ακτοφυλακής, των τελωνειακών αρχών όπως και πολεμικά πλοία της Ιρλανδίας και της Γερμανίας, πλοία άλλων χωρών που συμμετέχουν στην ευρωπαϊκή επιχείρηση Triton και φορτηγά πλοία.

Τα σχόλια είναι κλειστά.