Ειδησεογραφικό site

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη πρώην ιδιοκτήτης χρηματιστηριακών εταιρειών

23
xeiropedes-anhlikos2Συνελήφθη, χθες το βράδυ στη Θεσσαλονίκη ο 62χρονος Παναγιώτης Μπαλτατζής, πρώην ιδιοκτήτης των χρηματιστηριακών εταιρειών «Roubicon» και «Genecis», που τίναξε τις οικονομίες χιλιάδων εντολέων του στον αέρα το 2005. Τότε, κάτοχος του 70% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας «Γένεσις Χρηματιστηριακή ΑΧΕΠΕΥ», «φιλοδώρησε» τους 1.980 εντολείς της εταιρείας με «χρηματιστηριακό κανόνι» ύψους 300.000.000 ευρώ, όταν στις 17 Φεβρουάριου του 2005, η επιτροπή κεφαλαιαγοράς έκλεισε την «Genecis».
Σε βάρος του εκκρεμούσε πλήθος διωκτικών εγγράφων, ενώ φέρεται επί σειρά ετών να είχε διαφύγει στη Σουηδία. Μάλιστα είχε αλλάξει το όνομα του σε David Panagiotis Yxon και σύμφωνα με δημοσιεύματα ζούσε στο χωριό Σόντερφορς, ένα χωριό 55 χιλιόμετρα βόρεια της Ουψάλα.
Συγκεκριμένα, εκκρεμούσαν ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης και 43 Εντάλματα Σύλληψης, 39 Βουλεύματα και 54 Καταδικαστικές Αποφάσεις, που εκδόθηκαν από διάφορες Εισαγγελικές Αρχές της Επικράτειας.
Ο Μπαλτατζής είχε καταδικαστεί σε συνολική ποινή φυλάκισης 90 ετών και 403 μηνών (!) και χρηματική ποινή, για τα αδικήματα της Πλαστογραφίας, Πλαστογραφίας Πιστοποιητικών, Υπεξαίρεσης και Απάτης.
Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, θα οδηγηθεί στον  Εισαγγελέα Εφετών Θεσσαλονίκης.
Αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχει παρελθόν σε βάρος του συλληφθέντα και κυρώσεις από την επιτροπή κεφαλαιαγοράς στις εταιρείες του πριν φτάσει να της κλείσει το 2005 και για την «βρώμικη» περίοδο του 1999.
Πηγή: nowmoney.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.