Ειδησεογραφικό site

Η κυρία Λόλα απαντά 25 Απριλίου 2015

65

Οι παντρεμένοι έχουν ψυχή;

Αγαπητή Λόλα,

Είμαι 38 ετών και μόνη. Τον τελευταίο χρόνο, όποιον άντρα κι αν γνωρίσω που να μου αρέσει, διαπιστώνω πως είναι παντρεμένος. Μη νομίζεις πως πάω γυρεύοντας, οι περισσότεροι δεν φοράνε καν βέρα και αλητεύουν χωρίς τη γυναίκα τους. Όταν μου το λένε κι απαντώ ‘ευχαριστώ, δεν θα πάρω’, μου τη λένε κιόλας. Η κασέτα είναι ίδια, ‘να μην είμαι στενόμυαλη’, ‘γιατί δεν δοκιμάζω’, κι άλλα τέτοια. Ένας μάλιστα μου είπε πως έχω ψυχολογικά προβλήματα. Από την άλλη, σκέφτομαι μήπως πρέπει να ενδώσω, μέχρι να βρω κάτι καλύτερο. Τι να κάνω;

Δίλημμα

Αγαπητό Δίλημμα,

Να τους αρχίζεις στα βρισίδια και να τους κάνεις ρόμπα ξεκούμπωτη, αυτό να κάνεις.  Να ενδώσεις, αν το μόνο που θες είναι ένα κρεβάτι, γιατί αυτό είναι το  μόνο που θα βρεις. Ουδείς θα χωρίσει τη γυναίκα του για σένα, ουδείς θα θυσιάσει τον οικογενειακό χρόνο του για το χατίρι σου και, φυσικά, ποτέ δεν θα είναι εκεί όταν τον χρειαστείς. Οι παντρεμένοι έχουν ξεσαλώσει, μόνον όμως επειδή βρίσκουν πρόθυμα θύματα όπως εσύ. Έχω εναλλακτική να σου προτείνω: Τα πιπίνια. Ένας πιτσιρικάς έχει διπλό διαφορικό, τραβάει στην ανηφόρα και δεν σε ζαλίζει με ψέματα για συζυγικές δυστυχίες, το πολύ πολύ να σου πει πως δεν βρίσκει εισιτήρια για το γήπεδο. Κάνεις τη δουλειά σου κι έξω από την πόρτα. Έτσι και ικανοποιημένη είσαι και δεν γίνεσαι βορά στους απανταχού ξενοκοίτουλες.

Πεθερός – χούλιγκαν

Αγαπητή Λόλα,

Παντρεύτηκα ένα εκπληκτικό κορίτσι και περνάμε τέλεια. Το μόνο μελανό σημείο είναι ο πατέρας της. Έκανα το λάθος και του είπα πως είμαι Παναθηναϊκός. Εκείνος είναι βαμμένος γαύρος. Από τότε δεν με αφήνει σε χλωρό κλαρί. Όποτε βρισκόμαστε αρχίζει τα ποδοσφαιρικά με τελείως προσβλητικό τρόπο. Λέει πως αν το ήξερε, δεν θα έδινε ποτέ τη συγκατάθεσή του στον γάμο. Όταν είμαι ήρεμος με λέει τριφυλλάκι, όταν με βλέπει σε κέφια με αποκαλεί τρίφυλλο. Πρώτα δεν έδινα σημασία αλλά εκείνος πήρε θάρρος και τώρα η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο. Η γυναίκα μου λέει πως δεν πρέπει να με απασχολεί το θέμα, εγώ όμως στενοχωριέμαι και θυμώνω. Είμαι στα πρόθυρα να τον βρίσω άσχημα, συγκρατιέμαι λόγω της γυναίκας μου, φοβάμαι όμως πως δεν θα αντέξω για πολύ ακόμη.

Φίλαθλος

Αγαπητέ Φίλαθλε,

Κάνε την καρδιά σου πέτρα και πες πως άλλαξες ομάδα επειδή σε έπεισε για την ανωτερότητα της δικής του. Αν κι από όσα μου λες, θα σε κατηγορήσει για προδοσία.

Μια άλλη λύση είναι, την επόμενη φορά που θα σε αρχίσει στα μπούρου – μπούρου να τον πάρεις παράμερα και να του πεις ψιθυριστά ‘Μην ξεχνάς πως Παναθηναϊκός κοιμάται με την κόρη σου’ , όχι τόσο ευγενικά βέβαια, εγώ το γράφω έτσι από τον φόβο του Ε Σου Ρου. Εσύ ξέρεις πιο ρήμα να χρησιμοποιήσεις. Θα πάθει τέτοιο κοκομπλόκο που δεν θα σε ξαναενοχλήσει.

Τον πιάνει κρίση

Αγαπητή Λόλα,

Εδώ κι ένα χρόνο, η κοινωνική συμπεριφορά του άντρα μου έχει αλλάξει. Ενώ όταν είμαστε μόνοι μας είναι μια χαρά (τρυφερός, ευγενικός και στοργικός) κάθε φορά που βγαίνουμε με κόσμο αλλάζει σα να του πατάς κουμπί. Μονοπωλεί τη συζήτηση φωνάζοντας και χτυπώντας συνέχεια το χέρι στο τραπέζι. Δεν αφήνει κανέναν να σταυρώσει κουβέντα και, το χειρότερο, λέει τα προσωπικά μας σε όλον τον κόσμο. Προσπάθησα να μάθω τι συμβαίνει και αρνείται πως υπάρχει πρόβλημα. Οι φίλοι μας προς το παρόν τον ανέχονται, αλλά σταδιακά οι προσκλήσεις έχουν μειωθεί. Άσε που όλοι νομίζουν πως φταίω εγώ και με στραβοκοιτάνε. Πώς να τον φέρω στον ίσιο δρόμο;

Απορημένη

Αγαπητή Απορημένη,

Σίγουρα κάτι έχει γίνει και δεν σου το λέει. Αφού η σχέση σας είναι καλή, υποψιάζομαι επαγγελματικό πρόβλημα. Δες αν μπορείς να μάθεις τι συμβαίνει στη δουλειά του. Από κει και πέρα μπορείς να τον απειλήσεις πως δεν θα ξαναβγείς μαζί του και με παρέα. Ή να ζητήσεις τη βοήθεια των φίλων σας: κάθε φορά που θα μιλάει θα τον αγνοείτε, ή θα του λέτε – όλοι, το τονίζω – να το βουλώσει. Αν τίποτα από όλα αυτά δεν πιάσει, βούτα τον από το αυτί και γραμμή στον ψυχολόγο. Ο άνθρωπος υποφέρει.

Με καπελώνουν οι συνάδελφοι

Αγαπητή Λόλα,

Εργάζομαι σε πολυεθνική και λατρεύω τη δουλειά μου. Δίνω τον καλύτερό μου εαυτό γιατί έχω φιλοδοξίες. Το θέμα είναι πως με σαμποτάρουν οι συνάδελφοι. Κάνω όλη τη χαμαλοδουλειά που μου δίνουν, παρ’ όλα αυτά, κανείς δεν λέει καλή κουβέντα. Δουλεύω σαν τον σκλάβο και δεν ακούω ούτε ένα ευχαριστώ. Αυτό με στενοχωρεί πολύ όπως καταλαβαίνεις. Χρειάζομαι αναγνώριση, πώς να την αποκτήσω;

Γιάπης

Αγαπητέ Γιάπη,

Και τι περίμενες δηλαδή, να σου φιλάνε τα πόδια κάθε φορά που κάνεις καλά τη δουλειά σου; Φαντάζομαι πως σε πληρώνουν να την κάνεις, δεν είναι υποχρεωμένοι να σου λένε και μπράβο όλη την ώρα. Αν αφήνεις να σε καπελώνουν, καλά να πάθεις. Διεκδίκησε αυτά που σου αξίζουν και μην κάνεις σαν πριμαντόνα πριν την πρεμιέρα. Άσε τα κλαψουρίσματα και φέρσου ως ενήλικος. Βάλτους στη θέση τους και σταμάτα να παριστάνεις το θύμα.

Τα σχόλια είναι κλειστά.