Ειδησεογραφικό site

Η κυρία Λόλα απαντά 18 Απριλίου 2015

48

Ζήλια ψώρα

Αγαπητή Λόλα,

Παντρεύτηκα πρόσφατα από καψούρα έναν θεογκόμενο, πνευματώδη, πολυτάλαντο και «φορτωμένο». Ούτε εγώ όμως είμαι καμιά τυχαία… Και μόρφωση έχω και καλή δουλειά, λεφτά και σαν γυναίκα φυσάω. Είμαστε τρελά ευτυχισμένοι, αλλά λυσσάξανε οι κακές γλώσσες. Δεν μπορείς να φανταστείς τι λένε και τι γράφουν για μένα στις φυλλάδες. Ότι τον πήρα για τα λεφτά του, ότι είμαι μια ξιπασμένη πατσαβούρα… Τα πάντα έχω ακούσει. Ο καλός μου λέει να τους γράψω στα παλιά μου τα παπούτσια, εγώ όμως φοβάμαι πως στο τέλος θα τον χάσω. Λέγε λέγε, μπορεί να βαρεθεί ο άνθρωπος και να με παρατήσει. Σκέφτομαι να το ρίξω στις μηνύσεις, αλλά τι θα βγει; Δώσε μου μια συμβουλή για να μη χαλάσει ο γάμος μου, τον λατρεύω, σου λέω!

Απελπισμένη

Αγαπητή Απελπισμένη,

Τα μεταξωτά βρακιά θέλουν επιδέξιους απο…τέτοιους. Θα έπρεπε να τα είχες προβλέψει όλα αυτά. Ο άντρας σου έχει δίκιο, μη δίνεις σημασία. Δεν είναι εύκολο, τα κουτσομπολιά έχουν μεγάλη δύναμη. Άλλωστε τόσος κόσμος ζει από αυτά. Στη θέση σου θα άρχιζα τις δημόσιες εμφανίσεις και διαχύσεις, μέχρι να βαρεθούν. Κάνε το κέφι σου και άσε τους άλλους να τρώνε σκόνη. Στο κάτω κάτω, ζούμε σε δημοκρατία, ο καθένας λέει ό,τι θέλει. Το θέμα είναι τι κάνει. Εύχομαι βίον ανθόσπαρτον και ευτυχή. Είναι στο χέρι σου.

Δάγκωσα τη λαμαρίνα

Αγαπητή Λόλα,

Έχω πάθει πλάκα με μια συμφοιτήτριά μου και δεν ξέρω πώς να την πλησιάσω. Εκείνη στα Παιδαγωγικά, εγώ στην Πληροφορική, τα μόνα μας κοινά είναι το κυλικείο και ο περιβάλλων χώρος. Κάθε φορά που εμφανίζεται τρελαίνομαι, αλλά είναι πάντα με κόσμο και έτσι δεν μπορώ να της μιλήσω. Την έχω παραφυλάξει και, από ό,τι βλέπω, ακόμα και στην τουαλέτα με τις φίλες της πάει. Τι διάολο κάνουν όλες μαζί, μπορείς να μου πεις; Από την άλλη, τι να πω για να μη με περάσει για καμάκι; Δεν την έχω δει με γκόμενο, ίσως όμως έχει δεσμό με εξωσχολικό. Το μόνο που ξέρω, είναι το όνομά της: Ελένη. Οι φίλοι μου με δουλεύουν, αλλά εγώ την αγαπώ. Δώσε καμιά συμβουλή της προκοπής, γιατί με βλέπω να μένω σε όλα τα μαθήματα και δεν θέλω.

Αλγόριθμος

Αγαπητέ Αλγόριθμε,

Πρώτα από όλα, σταμάτα να την παραμονεύεις – μπορεί να σε έχει πάρει χαμπάρι και να φοβάται η κοπέλα. Την επόμενη φορά που θα τη δεις φώναξέ τη με το όνομά της. Σίγουρα θα ξαφνιαστεί, οπότε της ζητάς να πιείτε έναν καφέ. Όταν σου πει πως δεν γνωρίζεστε, να συμφωνήσεις. Δεν γνωρίζεστε κι εσύ θες να γνωριστείτε. Στα κορίτσια (σε αυτά που αξίζουν τουλάχιστον) αρέσει η ειλικρίνεια και η αμεσότητα. Αλλά ακόμη κι αν αρνηθεί, μην το βάλεις κάτω, θα σε θυμάται. Αυτό μπορεί να φανεί χρήσιμο αν το αφήσεις να δουλέψει υπέρ σου. Καλή επιτυχία!

Ο θησαυρός της μακαρίτισσας

Αγαπητή Λόλα,

Είμαι μια γηραιά κυρία χωρίς σύζυγο ή παιδιά, αλλά μεγάλο κατά τα άλλα σόι. Χρόνια τώρα βοηθάω ξαδέλφια και ανίψια με όποιον τρόπο μπορώ. Τραπεζώματα, δώρα, ταξίδια, θυσία έχω γίνει για δαύτους. Τώρα όμως γέρασα και δεν μπορώ να πολυβγαίνω από το σπίτι, άσε που τα λεφτά μου πάνε συνήθως στους γιατρούς. Έτσι, με έχουν παρατήσει κι έρχονται να με δουν μία φορά το τρίμηνο, τα γαϊδούρια. Ευτυχώς δεν τους έχω ανάγκη, υπάρχουν φίλοι που με φροντίζουν και στέκομαι καλά οικονομικώς. Μπορεί να τους αγαπάω, αίμα μου είναι, βλέπεις, θέλω όμως να τους κάνω μια νίλα για να τους εκδικηθώ και να με θυμούνται όταν φύγω από τον μάταιο τούτο κόσμο. Τι προτείνεις;

Γριά κότα

Αγαπητή Γριά Κότα,

Μου αρέσει ο τρόπος που σκέφτεσαι. Η λύση στο θέμα σου είναι απλή. Θα αφήσεις να διαρρεύσει πως ετοιμάζεσαι να αλλάξεις τη διαθήκη σου και θα μαζευτούν ξανά σαν τα κοράκια. Δεν θα σε αφήνουν λεπτό μόνη και μπορείς να το εκμεταλλευτείς για να περνάς ζάχαρη. Καλό θα είναι όποιες σχετικές αλλαγές να γίνουν άμεσα για να εξασφαλίσεις τις επιθυμίες σου. Εννοείται πως δεν θα τους αφήσεις τίποτα. Φαντάσου τα μούτρα τους, όταν το διαπιστώσουν, μετά τους κόπους τους να σε καλοπιάσουν. Έχεις να ρίξεις τρελό γέλιο από κει πάνω.

Εχθρός εντός των πυλών

Αγαπητή Λόλα,

Τώρα το Πάσχα είχαμε κόσμο στο σπίτι και την ώρα που τηγάνιζα πατάτες στην κουζίνα, ήρθε ένας οικογενειακός φίλος και μου την έπεσε. Στεγνά. Είπε πως με θέλει σαν τρελός και θα κάνει τα πάντα να με αποκτήσει. Εγώ κοκάλωσα, μου κάηκαν οι πατάτες και έπρεπε να φτιάξω άλλες. Δεν έδωσα ποτέ δικαίωμα του βλαμμένου… Αφενός αγαπάω τον άντρα μου, αφετέρου αυτός είναι χάλιας. Φοβάμαι όμως μην κάνει καμιά βλακεία και δημιουργήσει προβλήματα. Τι να κάνω;

Πολιορκημένη

Αγαπητή Πολιορκημένη,

Αγοράζεις ένα δημοσιογραφικό μαγνητοφωνάκι και, αν ξαναπατήσει το βρωμοπόδαρό του στο σπίτι, το βάζεις σε λειτουργία. Σε περίπτωση που σε πλησιάσει με άγριες διαθέσεις, τον στέλνεις στο διάολο και απειλείς να βάλεις κάνα «κλιμάκιο» να τον κάνει τόπι στο ξύλο. Από τη στιγμή που θα υπάρχουν ηχητικά ντοκουμέντα, τον έχεις στο χέρι.

Τα σχόλια είναι κλειστά.