Ειδησεογραφικό site

Η επιχειρηματική και οικονομική κοινότητα της χώρας ζητά τον τερματισμό της πολιτικής αστάθειας

23

Με μεγάλη -πρωτοφανή δεν λέμε, καθώς τα έχουμε δει όλα σε αυτή τη χώρα εδώ και έξι χρόνια- αγωνία περιμένει η επιχειρηματική και οικονομική κοινότητα της χώρας το αποτέλεσμα των εκλογών.

Ύστερα από μια διαδικασία πίεσης λόγω των προβλημάτων που δημιούργησαν τα capital controls, αλλά και τα πολιτικά αδιέξοδα του ΣΥΡΙΖΑ τα οποία οδηγούν σε τρίτες κάλπες εντός εννέα μηνών, επιχειρηματίες, στελέχη και αναλυτές εκτιμούν ότι «τα παιχνίδια τελείωσαν».

Ό,τι η χώρα πρέπει να περάσει σε μια νέα φάση ανάταξης δυνάμεων, συνθέσεων και όχι οξείας πολιτικής ρητορικής και πόλωσης. Και αυτό διότι ο κίνδυνος που ελλοχεύει είναι να υπάρξει αναθέρμανση του Grexit και των ευρωπαϊκών πολιτικοοικονομικών δυνάμεων που επιθυμούν να το ανακινήσουν. Είναι αλήθεια ότι τόσο στα δύο ντιμπέιτ όσο και στα διαφημιστικά σποτ των κομματικών μονομάχων η επιχειρηματικότητα υποβαθμίστηκε.

Περισσότερο επικράτησαν οι φωνές και όχι η συζήτηση ουσίας για τις άμεσες δράσεις ανάταξης που χρειάζεται η αγορά. Και αυτό σε μια περίοδο όπου η ανεργία καλπάζει ως αποτέλεσμα μιας καταστροφικής πολιτικής, τα λουκέτα πολλαπλασιάζονται και συνολικά η χώρα δείχνει αδύναμη να απορροφήσει τα αναπτυξιακά κονδύλια της Ε.Ε. βλέποντας συρρίκνωση των δημοσιονομικών μεγεθών της.

Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι ελάχιστες ήταν οι επαφές πολιτικών αρχηγών με φορείς της ιδιωτικής οικονομίας. Μόλις την προηγούμενη Τρίτη ο κ. Βαγγέλης Μεϊμαράκης πραγματοποίησε συνάντηση με ομάδα από 50 επιχειρηματίες όλων των κλάδων και συζήτησε μαζί τους την προοπτική της χώρας. Φορείς όπως ο ΣΕΒ αλλά και εκπρόσωποι της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας μίλησαν για την ανάγκη συγκλίσεων και ενωτικής διακυβέρνησης.

Ωστόσο το πρόβλημα είναι ότι όλες αυτές οι φωνές θάφτηκαν, υπό την πίεση των ημερών, κάτω από τις προεκλογικές κραυγές. Το «newmoney.gr», λοιπόν, έδωσε βήμα στην αγορά για να μιλήσει και να επικοινωνήσει τις ανάγκες και τους προβληματισμούς της για την επόμενη μέρα. Πρόκειται για μια τελευταία έκκληση εθνικής ενότητας σε ένα πολιτικό σύστημα το οποίο ευθύνεται κατεξοχήν για τις καταστροφές που έχουν γίνει διαχρονικά.

Τα σχόλια είναι κλειστά.