Ειδησεογραφικό site

Εφημερίδα «έσβησε» από την πορεία στο Παρίσι όλες τις γυναίκες

32

Συχνά είναι τα περιστατικά με υπερορθόδοξους Εβραίους επιβάτες αεροσκαφών που αρνούνται να καθίσουν δίπλα σε γυναίκες προκαλώντας σημαντικές καθυστερήσεις και χάος, ωστόσο δύσκολα θα φανταζόταν κανείς ότι ακόμα και ένα έντυπο θα προχωρούσε σε μία ανάλογη σεξιστική αντιμετώπιση.

Την ώρα που οι εικόνες από τη μεγαλειώδη πορεία κατά της τρομοκρατίας στο Παρίσι ταξίδευαν σε ολόκληρο τον κόσμο με τα εκατομμύρια πολιτών που είχαν συγκεντρωθεί για να πουν «όχι» στην ακραία ερμηνεία της θρησκείας και «ναι» στην ελευθερία της έκφρασης, μία εβραϊκή υπερορθόδοξη εφημερίδα «έσβηνε» από την πρώτη γραμμή της πορείας τις γυναίκες.
 

Σύμφωνα με διεθνή δίκτυα, η εφημερίδα «The Announcer» κυκλοφόρησε με παραποιημένες τις λήψεις από την πορεία των ξένων ηγετών, έχοντας διαγράψει την Γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, την επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Φεντερίκα Μογκερίνι, αλλά και την δήμαρχο του Παρισιού, Αν Ινταλγκό, ενώ στην περίπτωση της πρωθυπουργού της Δανίας, Χέλε Τόρνινγκ-Σμιτ, απλώς κόπηκε από την εικόνα.

Όπως επισημαίνει ο Telegraph όλα μοιάζουν φυσιολογικά στην ιστορική φωτογραφία με τους 40 παγκόσμιους ηγέτες ντυμένους με σκούρα ρούχα και με ενωμένα τα χέρια. Όμως, αν προσέξει κανείς καλύτερα θα διαπιστώσει ότι τουλάχιστον τρεις γυναίκες έχουν εξαφανιστεί ως δια μαγείας.
Μετά την κυκλοφορία της εφημερίδας, δριμεία ήταν η κριτική που ασκήθηκε, ενώ την επισήμανση για τις… εξαφανισμένες πολιτικούς έκανε η ισραηλινή ιστοσελίδα Walla.com.

Τα σχόλια είναι κλειστά.