Ειδησεογραφικό site

Ευρωλίγκα: Μόνος στην κορυφή ο Ολυμπιακός μετά το 77-72 επί της Μάλαγα

28

Με δύσκολη νίκη απέναντι στη Μάλαγα, που τον έφερε μόνο στην κορυφή του 6ου ομίλου, συνδύασε το 500ό του ματς στην Ευρωλίγκα ο Ολυμπιακός.

Οι «ερυθρόλευκοι» επιβλήθηκαν της ισπανικής ομάδας με 77-72 στο ΣΕΦ, έφτασαν τις 7 νίκες σε 8 αγώνες και σε συνδυασμό με την ήττα της ΤΣΣΚΑ Μόσχας από την Φενερμπαχτσέ απολαμβάνουν τη μοναξιά της κορυφής του γκρουπ του Top 16 και, πλέον, είναι το μεγάλο φαβορί για την πρωτιά και το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ.

Το… επετειακό παιχνίδι της ελληνικής ομάδας συνοδεύτηκε και με μία προσωπική διάκριση για το Βασίλη Σπανούλη. Με τις 10 ασίστ (18π., νταμπλ-νταμπλ) που συμπλήρωσε ο αρχηγός του Ολυμπιακού έφτασε τις 801, πέρασε τον Πάμπλο Πριτζιόνι και βρίσκεται στην 3η θέση της σχετικής λίστας στην Ιστορία της Ευρωλίγκας.

Ο Ολυμπιακός του πρώτου ημιχρόνου ήταν κακός, γεγονός που έδωσε την ευκαιρία στη Μάλαγα να πάρει προβάδισμα από το ξεκίνημα του ματς και να το διατηρήσει έως τη λήξη του 20λεπτου.

Η ομάδα του Πλάθα ήρθε αρκετά «διαβασμένη» στο ΣΕΦ, δεν είχε καθόλου άγχος και προσπάθησε από την αρχή να αποδείξει ότι η βαθμολογική της θέση ήταν τυχαία (προερχόταν από 6 ήττες και μία νίκη).

Σε συνδυασμό με την αστοχία των «ερυθρόλευκων» από μέση και μακρινή απόσταση (2/11 τρ.), τα προσωπικά λάθη των παικτών (5), αλλά και ριμπάουντ (κανένα επιθετικό!), οι Ανδαλουσιάνοι κατάφεραν στο πρώτο μισό της αναμέτρησης να επιβάλλουν το ρυθμό τους και να ξεφύγουν ακόμη και με 7 πόντους (24-31).

Ωστόσο, με πίεση στα τελευταία λεπτά και καλάθι του Τσαϊρέλη σχεδόν στην εκπνοή το πρώτο μέρος έκλεισε με τους φιλοξενούμενους στο +4 (29-33).

Το δεύτερο μέρος στο ΣΕΦ ήταν εντελώς διαφορετικό. Οι «ερυθρόλευκοι» έσφιξαν την άμυνά τους, βρήκαν καλύτερες επιλογές στην επίθεση και με το Λοτζέσκι να «παίρνει μπροστά» (2 τρ.) έκαναν επιμέρους σκορ 18-7 και προηγήθηκαν 47-40 περίπου 4 λεπτά πριν το τέλος της 3ης περιόδου.

Λίγο αργότερα με νέο τρίποντο του Λαφαγιέτ έγινε το 50-43, αλλά οι Ισπανοί με γρήγορο 5-0 μείωσαν και πάλι στο καλάθι (50-48).

Παίζοντας καλή άμυνα και στην τελευταία περίοδο κι εκμεταλλευόμενος τα τραγικά λάθη των Ισπανών, ο Ολυμπιακός έφτασε σχετικά άνετα στη νίκη, χάρις στην οποία εξακολουθεί να οδηγεί την κούρσα του 6ου ομίλου.

Τα σχόλια είναι κλειστά.