Ειδησεογραφικό site

Εμφύλιο στη ΝΔ άναψε ο Δένδιας – Πώς έγινε στρατηγός και πυρπόλησε τη Β’ Αθηνών

45

Μεγάλες φωτιές άναψε η μετακίνηση Δένδια στο υπουργείο Άμυνας. Αυτή τη φορά η αντάρα δεν περιορίστηκε μόνο στη Β’ Αθηνών, όπου σφάζονται παλικάρια και κοπέλες, αλλά επεκτάθηκε πολύ. Στο Μαξίμου είχαν αποφασίσει εδώ και καιρό να καρατομήσουν τον Δένδια, αφού οι… κοριοί του Σαμαρά στα τροϊκανά μπλεξίματα (Λαζαρίδης, Παπασταύρου, Πτωχός) είχαν σαφή εικόνα για τα καμώματά του.

ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ μόνο η ασυνεννοησία ο λόγος απομάκρυνσης του Δένδια από το υπουργείο; Όχι βέβαια! Τα πιο σοβαρά ήταν άλλα. Ο Δένδιας, λένε κάποιοι που γνωρίζουν από μέσα, είχε αρχίσει να αυτονομείται στο υπουργείο και να δημιουργεί προσωπική ατζέντα. Με ποιους; Με έναν κύκλο επιχειρηματιών, με τους οποίους εμβάθυνε τη σχέση του (μην πάει ο νους σας στο πονηρό) προσβλέποντας σε τόνωση του κύρους και της δυναμικής του στο μέλλον.

ΕΚΕΙ όμως τα πράγματα μπλέχτηκαν. Κάποιοι «τραγούδησαν» τα μαντάτα και δημιουργήθηκε αρνητικό κλίμα στα έγκατα της κυβέρνησης. Από την άλλη, το μάτι του Βενιζέλου στο υπουργείο, ο Κωνσταντινόπουλος, είχε κι αυτός εικόνα του τι γίνεται εκεί και με ποιους, οπότε τα τραγούδια τα έμαθε και ο Βενιζέλος.

ΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ συμπλήρωσε το καρέ; Μα.. ο υφυπουργός που σκότωσε τις τιμές στο ράφι, ο Γιακουμάτος. Ποιον καημό έχει ο Γιακουμάτος με τον Δένδια; Τη νύφη με τα δώρα, δηλαδή με τις έδρες, που είναι η Β’ Αθηνών. Εκεί όπου εκλέγεται ο «Τζέρι» και όπου θα κατέβει για πρώτη φορά υποψήφιος ο Δένδιας μετακινούμενος από την Κέρκυρα.

ΚΑΠΟΙΟΙ Μαξιμιλιανοί θυμίζουν ότι ο Δένδιας, όταν ανέλαβε, το πρώτο που μεταρρύθμισε ήταν το γραφείο του, «σηκώνοντας» τα έπιπλα από το πρώην Εμπορίου (που είχε αγοράσει ο γίγας Άκης) για να τα πάει στη Νίκης και, αφού «πλακώθηκε» με τον Γιακουμάτο, έβγαλε ανακοίνωση για να εξηγήσει ότι τα έπιπλα τα ήθελε γιατί είχε σημαντικές συναντήσεις με τον Ράιχενμπαχ και δεν μπορούσε να τον υποδεχτεί στο παλιό ντεκόρ. Γι’ αυτό και οι άνθρωποι του «Τζέρι» φρόντισαν τότε να μάθει το πανελλήνιο τις ανησυχίες του Νίκου για το εργασιακό περιβάλλον και το φενγκ σούι.

ΣΗΜΕΡΑ η κατάσταση είναι χειρότερη. Ο Γιακουμάτος πανηγυρίζει ότι συνέβαλε στη μάχη με τον Δένδια, καθώς οι ομάδες της Β’ Αθηνών είναι πια σχηματισμένες και τα δίνουν όλα! Ο Γιακουμάτος τα έχει καλά με τη Βούλτεψη και τον Άδωνι εκπροσωπώντας τη γνήσια Λαϊκοδεξιά, όπως εκτιμούν. Απέναντί τους έχουν τον Ντινόπουλο, τον οποίο θεωρούν πονηρό λαϊκιστή και δήθεν επαναστάτη, ο οποίος μετά τα απανωτά στραπάτσα στο Εσωτερικών είδε για πρώτη φορά τις γειτονιές, στις οποίες μέχρι πρότινος κινούνταν με άνεση, να του επιτίθενται στις πλημμύρες.

ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ… μόνος του είναι ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης, ο οποίος κινείται και με ένα έμπειρο επιτελείο συνεργατών. Ο ίδιος «παίζει» τελευταία αρκετά τον νεοεισερχόμενο στη Β’ Αθηνών Γιάννη Μιχελάκη, αλλά έχει και καλές σχέσεις με τον Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη. Εκεί ενώνουν τις μεγάλες δυνάμεις των ψηφοφόρων τους και πριμοδοτούν και τον Μιχελάκη στις λεγόμενες, για τους μυημένους, «τρισταυρίες» που ρίχνονται… καρφωτές στην κάλπη!

ΑΛΛΗ ΜΙΑ μεγάλη ομάδα προπονεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος τελευταία ξεκαθαρίζει και την εκλογική του πελατεία, ρίχνοντας δίχτυα σε όσους δεν βασίζουν το μέλλον τους στο δημόσιο τομέα. Οι σχέσεις του Κυριάκου είναι διαχρονικά καλές με τη Σοφία

Βούλτεψη, αν και έχουν κάποιες διακυμάνσεις, αλλά και με τον Κωστή Χατζηδάκη, καθώς είναι σχεδόν ταυτόσημες οι απόψεις αλλά και το ακροατήριό τους.

ΜΠΑΛΑΝΤΕΡ παίζει κατά περίπτωση η Κατερίνα Παπακώστα, ενώ εκτός παιχνιδιού ή… στέγης βρίσκονται για την ώρα η Άννα Καραμανλή, ο Πάνος Παναγιωτόπουλος και η Τάνια Ιακωβίδου. Η τελευταία στις εκλογές του 2012 ήταν δεύτερη επιλαχούσα, ενώ στις τελευταίες θέσεις εκ των 13 βουλευτών που εξέλεξε η ΝΔ ήταν οι Άννα Καραμανλή, Πάνος Παναγιωτόπουλος και Κατερίνα Παπακώστα. Οι σχηματισμένες ομάδες σήμερα της Β’ Αθηνών δεν έχουν καμία πρεμούρα να βάλουν κάποιους από τους «μικρούς» στη λίστα τους. Το αντίθετο μάλιστα, προσβλέπουν στην πολιτική τους εξαφάνιση.

ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ λοιπόν εδώ ο Δένδιας; Φιλοδοξεί να δημιουργήσει μια δική του ομάδα με τη διαδικασία του win-win, δηλαδή να κερδίσουν όλοι από ένα συνασπισμό απέναντι στις δυνατές ομάδες της Β’ Αθηνών που κινούνται πια πολύ κλειστά και πολύ σφιχτά. Εδώ και καιρό ψάχνει συμμαχίες κυρίως με όσους έφαγαν πόρτα από τους μεγάλους, αλλά δεν θα τον χάλαγε και η εισχώρησή του σε κάποια από τις δυνατές ομάδες.

ΜΕ ΗΤΤΑ ΤΗΣ ΝΔ ΘΑ ΕΚΛΕΞΕΙ 4-5 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΣΤΗ Β’ ΑΘΗΝΩΝ

Ορισμένοι ξεχνούν ότι στη B’ Αθηνών έδινε μάχη με το ψηφοδέλτιο της ΝΔ και ο Βύρων Πολύδωρας (εξελέγη στη 10η θέση και έχει σκληρό προσωπικό πυρήνα ψηφοφόρων). Ακόμη ότι εκεί εκλεγόταν και ο Άρης Σπηλιωτόπουλος, ο οποίος σήμερα ψάχνει τρόπο να επανέλθει στο προσκήνιο και δηλώνει δυσαρεστημένος με το Μαξίμου που αγκάλιασε τώρα τον Νικήτα Κακλαμάνη, ενώ εκείνος έδωσε την έδρα του και δεν αξιοποιήθηκε στον ανασχηματισμό.

Ο Άρης σήμερα ρίχνει δίχτυα στον Μεϊμαράκη, με τον οποίο διατηρεί καλή σχέση, ενώ σκέφτεται και την Α’ Αθηνών, για να διατηρήσει τη μαγιά που έφτιαξε στη μάχη για το Δήμο Αθηναίων.

Συνοψίζοντας πάντως τις υπόγειες κινήσεις στη Β’ Αθηνών, ουδείς θέλει στα πόδια του τον Δένδια, γι’ αυτό ίσως και εκείνος έψαχνε στήριξη στον επιχειρηματικό κόσμο για να κάνει δυναμική αρχή. Επίσης, ουδείς ασχολείται με τον Άρη Σπηλιωτόπουλο, τον οποίο θεωρούν καμένο χαρτί, ενώ οι μικροί και όσοι μετά βίας κατάφεραν να εκλεγούν θα μείνουν εκτός ομάδων, με μοναδική εξαίρεση τον Μιχελάκη. Για το τέλος αξίζει να σημειωθεί –για να μείνει– ότι σε περίπτωση που στις επόμενες εκλογές, όποτε και αν γίνουν, χάσει η ΝΔ, τότεδεν θα έχει το μπόνους των 50 εδρών και άρα η ΝΔ στη Β’ Αθηνών αναμένεται να εκλέξει 4-5 βουλευτές!

Τα σχόλια είναι κλειστά.