Ειδησεογραφικό site

Είμαστε μια ωραία… ατμόσφαιρα – Τα αταίριαστα κυβερνητικά …ζευγάρια

33

Σε κάθε κυβέρνηση υπάρχουν δυσκολίες στις σχέσεις ανάμεσα σε στελέχη και υπουργούς. Η «ιδιαίτερη» συγκατοίκηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δημιουργεί μια νέα δυναμική στις ενδοκυβερνητικές σχέσεις αν και τα μεγαλύτερα προβλήματά είναι ενδο-οικογενειακά του ΣΥΡΙΖΑ.

Ας δούμε μερικά από τα πιο δύσκολα «ζευγάρια» της Κυβέρνησης

1. Βαρουφάκης – Xoυλιαράκης

Σύμφωνα με τις φημολογίες οι σχέσεις των δύο αντρών τον τελευταίο καιρό ολοένα γίνονται και πιο δύσκολες. Ο κ. Χουλιαράκης φέρεται υπέρμαχος της διαμόρφωσης κοστολογημένων προτάσεων προς τους δανειστές, χαράσσοντας διαχωριστικές γραμμές από την λογική του Υπουργού περί «δημιουργικής ασάφειας». Σημειωτέον, δε, ότι ο Γιώργος Χουλιαράκης συνόδευσε την ελληνική αντιπροσωπεία και στο Βερολίνο, ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που σχολιάζουν με νόημα ότι ο πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων είναι μια προσωπική επιλογή του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη.

2. Κωνσταντοπούλου – Φίλης – Μπαλάφας

Η «αυτοκράτειρα Ζωή» όπως χαϊδευτικά- και λίγο ειρωνικά ονομάζουν κάποιοι την Πρόεδρο της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου, έχει προκαλέσει πολλά αρνητικά σχόλια. Μόλις την περασμένη εβδομάδα, πριν ξεκινήσει η συζήτηση επί της αρχής του νομοσχεδίου για την ανθρωπιστική κρίση για διαδικαστικά ζητήματα, ο κ. Φίλης της επεφύλαξε ένα γενναίο… άδειασμα ξεκαθαρίζοντας από την πλευρά του πως «δεν μπορεί η Βουλή να λειτουργεί σε βάρος των βουλευτών». Στο ίδιο μήκος κύματος, και ο Γ’ αντιπρόεδρος της Βουλής Γιάννης Μπαλάφας για την κ. Κωνσταντοπούλου κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της επιτροπής ΔΕΚΟ, προσάπτοντας της επί της ουσίας ναρκισσισμό και αντιδημοκρατική συμπεριφορά ως προς τη διαχείριση της πολύωρης συνεδρίασης.

3. Πανούσης – Χριστοδουλοπούλου

Ίσως να είναι και το πιο πολυσυζητημένο αταίριαστο δίδυμο υπουργών. Σταθμός πρώτος, η προ ημερών αποκάλυψη εγγράφου με την υπογραφή υποστράτηγου για τη διαχείριση των παράτυπων μεταναστών που εισέρχονται στη χώρα αλλά και όσων βρίσκονται στα κέντρα κράτησης. Σταθμός δεύτερος, η Συνθήκη Σένγκεν και τα όσα είχε δηλώσει ο Γιάννης Πανούσης για μονομερή ακύρωσή της, με την κ. Χριστοδουλοπούλου να αντιδρά σφοδρά. Τα σύννεφα στις σχέσεις τους πολλά, όπως και το «φαρμάκι» για τις αρμοδιότητες. Για να αποφευχθούν τα χειρότερα, χρειάστηκε η παρέμβαση του Νίκου Βούτση, ο οποίος σε ρόλο «διαιτητή» βοήθησε να λυθεί η παρεξήγηση με καταμερισμό των αρμοδιοτήτων.

4. Μπαλτάς – Κουράκης

Η «κόκκινη κάρτα» στον αναπληρωτή υπουργό Παιδείας Τάσο Κουράκη από τον κ. Μπαλτά για την κατάργηση του ΑΣΕΠ έδειξε οι δυο τους δεν έχουν κατορθώσει να βρουν κοινό βηματισμό. Ο κ. Κουράκης δήλωσε πως θα καταργηθεί, με τον Αριστείδη Μπαλτά να το διαψεύδει επίσημα. «Μέτωπο» νούμερο δύο, η δήλωση του κ. Κουράκη αναφορικά με το ότι «οι διευθυντές πλέον θα ψηφίζονται από τους συλλόγους διδασκόντων», κάτι που… εκνεύρισε τον υπουργό, με τις διαρροές να σημειώνουν πως «ο κ. Κουράκης μπορεί να δηλώνει ό,τι θέλει, αυτή δεν είναι η επίσημη θέση του υπουργείου».

Τα σχόλια είναι κλειστά.