Ειδησεογραφικό site

Δεν δεσμεύτηκε για απόσυρση της απόφασης ανάκλησης των μετατάξεων ο Κουράκης

35

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε έξω από το υπουργείο Παιδείας από εκπαιδευτικούς που διαμαρτύρονται για την πρόθεση του υπουργείου να ανακαλέσει τις μετατάξεις.

Ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Τάσος Κουράκης δεν δεσμεύτηκε ότι αποσύρεται η εισήγηση του υπουργείου περί ανάκλησης μετατάξεων, αλλά θα επαναδιατυπώσει νέα μετά τις συζητήσεις με ΟΛΜΕ και ΔΟΕ , όπως ανακοίνωσε η Συντονιστική Επιτροπή Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης από Μετάταξη, αμέσως μετά τη σημερινή συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό.

Η Επιτροπή τονίζει: “ Στην ενιαία πρόταση της ΟΛΜΕ, με την οποία συντάχθηκαν όλοι οι παρευρισκόμενοι και κυρίως σε ότι αφορά τη σύσταση όλων των απαραίτητων οργανικών θέσεων (ολοήμερα-ΕΑΕΠ), η οποία θα επιφέρει την ποθούμενη επίλυση, είπε ότι είναι και θέμα θετικής εισήγησης του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους και ότι δεν επιφέρει περεταίρω δαπάνη στον προϋπολογισμό. Έπειτα από ερωτήσεις των παρευρισκόμενων για το αν η σύσταση των οργανικών θέσεων είναι θέμα της διαπραγμάτευσης του νόμου περί κινητικότητας με τους θεσμούς, η απάντησή του ήταν κατά λέξη: «Δεν μπορώ να σας απαντήσω σε αυτό».

Αίτηση για μετάταξη είχαν υποβάλει 5.700 καθηγητές, ενώ περίπου 1.500 είχαν καταθέσει ενστάσεις ακύρωσης ενώ η όλη διαδικασία καταγγέλθηκε ως αδιαφανής και η νέα ηγεσία του υπουργείου προσανατολίστηκε στην ακύρωση τους.

Τα σχόλια είναι κλειστά.