Ειδησεογραφικό site

Δείτε live: Η ορκωμοσία του νέου Προέδρου, Προκόπη Παυλόπουλου

79

Η ορκωμοσία του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου θα πραγματοποιηθεί στη Βουλή σήμερα, στις 6 το απόγευμα.

Εν συνεχεία ο νέος Πρόεδρος θα καταθέσει στεφάνι στον Άγνωστο Στρατιώτη. Ακολούθως, θα επιβιβασθεί σε όχημα και η ειδική αυτοκινητοπομπή θα κατευθυνθεί μέσω της οδού Ηρώδου του Αττικού στο Προεδρικό Μέγαρο.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδρομής θα υπάρχουν δεξιά και αριστερά του δρόμου αγήματα. Το αυτοκίνητο του νέου Προέδρου θα σταθμεύσει στην κάτω πύλη του Προεδρικού Μεγάρου.

Αν ο καιρός το επιτρέπει (αν δεν βρέχει), θα προχωρήσει πεζός προς το περιστύλιο. Δεξιά και αριστερά και μέσα στον κήπο του Μεγάρου θα υπάρχουν αγήματα ευζώνων.

Στην κεντρική είσοδο του προεδρικού μεγάρου θα τον αναμένει ο απερχόμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας. Μαζί θα κατευθυνθούν στο γραφείο του Προέδρου, που βρίσκεται δεξιά της εισόδου.

Εκεί, δεν θα καθίσουν στο γνωστό καναπέ που συνήθως ο Πρόεδρος δέχεται τους καλεσμένους του, αλλά όρθιοι μπροστά στο γραφείο θα προχωρήσουν σε προσφώνηση και αντιφώνηση. Με το τέλος τους ο κ. Παυλόπουλος θα συνοδεύσει στην έξοδο τον κ. Παπούλια, ο οποίος θα αναχωρήσει προς την κατοικία του με το αυτοκίνητό του.

Το Σάββατο στις 12:00, ο κ. Παυλόπουλος θα δεχθεί στη μεγάλη αίθουσα τελετών του Μεγάρου τα συγχαρητήρια από την πολιτική, στρατιωτική και θρησκευτική ηγεσία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Παυλόπουλος στη θητεία του θα δώσει έμφαση στις εξωτερικές σχέσεις της χώρας. Φυσικά, το πρώτο ταξίδι του θα είναι στη Λευκωσία.

Οι επόμενοι προορισμοί του θα είναι σε Βερολίνο και Παρίσι, όπου θα έχει σίγουρα συναντήσεις με τους ομολόγους του, Γιόαχιμ Γκάουκ και Φρανσουά Ολάντ.

Στις προθέσεις του είναι, επίσης, να ταξιδέψει άμεσα και στις Βρυξέλλες και να συναντήσει τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.


Τα σχόλια είναι κλειστά.