Ειδησεογραφικό site

Δίωξη κατ΄αγνώστων για την κατάληψη της Νομικής άσκησε ο εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών

31

Σε άσκηση ποινικής δίωξης κατά αγνώστων δραστών για ένα κακούργημα και σειρά πλημμεληματικών πράξεων προχώρησε ο Προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας, Ηλίας Ζαγοραίος, ζητώντας μάλιστα την παρέμβαση της αστυνομίας, για να αποτραπούν νέα επεισόδια με αφορμή την κατάληψη της Νομικής Σχολής Αθηνών.

Ο εισαγγελέας καλεί τις αστυνομικές αρχές να ενεργήσουν άμεσα προς αποτροπή περαιτέρω επεισοδίων, όπως ορίζει ο νόμος για κάθε αυτόφωρο τελούμενο αδίκημα.

Αφορμή για τη δικαστική παρέμβαση στάθηκαν οι βανδαλισμοί που σημειώθηκαν σήμερα τις πρώτες πρωινές ώρες στον Ιστορικό Ναό των Αγ. Αναργύρων επί της οδoύ Σόλωνος, πλησίον της Νομικής Σχολής Αθηνών, η οποία τελεί υπό κατάληψη, καθώς και την πυρπόληση οχημάτων από ομάδες αντιεξουσιαστών.

Στην παραγγελία του ο εισαγγελέας θεωρεί δεδομένο ότι όλα τα συμβάντα σχετίζονται απόλυτα μεταξύ τους, ζήτησε άμεσα τη διαβίβαση των σχετικών δικογραφιών και ασκήθηκε ποινική δίωξη κατά αγνώστων δραστών για:

1) Διακεκριμένη περίπτωση κλοπής πραγμάτων αφιερωμένων στη θρησκευτική λατρεία από τόπο προορισμένο γι’ αυτή (κακούργημα)
2) Διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς κατά συρροή
3) Εμπρησμός κατ’εξακολούθηση, από τον οποίο μπορούσε να προκύψει κοινός κίνδυνος σε ξένα πράγματα
4) Διατάραξη της ομαλής διεξαγωγής υπηρεσίας
5) Παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία (πλημμελήματα)

Για την κακουργηματική πράξη η δικογραφία χωρίστηκε και εστάλη στην κυρία ανάκριση, ενώ για τα πλημμελήματα η δικογραφία εστάλη στην κρατική ασφάλεια για την ανακάλυψη και σύλληψη των δραστών.

Τα σχόλια είναι κλειστά.