Ειδησεογραφικό site

Δήλωση Βρούτση στη Βουλή: «Δεν θα μειωθούν οι κύριες συντάξεις» – Μητρόπουλος: Εξεταστική για το ασφαλιστικό

31

Διαβεβαιώσεις για την σταθερότητα του ασφαλιστικού συστήματος και την ομαλή καταβολή των συντάξεων έδωσε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης στην Βουλή ξεκαθαρίζοντας πως δεν πρόκειται να υπάρξουν περαιτέρω μειώσεις.
Παράλληλα κατήγγειλε το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για το ασφαλιστικό σύστημα υποστηρίζοντας ότι εάν υλοποιηθεί τότε θα υπάρξει στάση καταβολής συντάξεων.
Από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο  Αλέξης Μητρόπουλος κατηγόρησε τις μνημονιακές κυβερνήσεις για την ασκούμενη πολιτική που όπως είπε «οδηγεί σε κραχ τα ασφαλιστικά ταμεία» ενώ προειδοποίησε τους βουλευτές που θα δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα ζητήσει σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το ασφαλιστικό.

Βρούτσης: «Οι συντάξεις των Ελλήνων είναι απόλυτα εγγυημένες»

«Οι συντάξεις των Ελλήνων είναι απόλυτα εγγυημένες» ξεκαθάρισε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης διαψεύδοντας παράλληλα και τα σενάρια περι περαιτέρω μείωσης του ύψους της κύριας σύνταξης. «Καμία μείωση στις κύριες συντάξεις δεν θα υπάρξει. Το ασφαλιστικό σύστημα πλέον πατά σε στέρεες βάσεις και οι συντάξεις είναι απόλυτα διασφαλισμένες» σημείωσε υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση έχει καταστήσει βιώσιμα τα ταμεία.
Απευθυνόμενος δε προς τον ΣΥΡΙΖΑ είπε πως «από τα αιτήματα για συντάξεις που μου φέρνετε στο γραφείο μου κοστολογώ το πρόγραμμά σας στα 13 δισ. ευρώ μόνο για συντάξεις. Όμως και τα παραμύθια έχουν όρια» και συνέχισε λέγοντας «Αν κατά διάνοια είχατε στόχο να κάνετε πράξη όσα λέτε, τότε  διαβεβαιώνω του έλληνες ότι θα ζήσουν το χειρότερο εφιάλτη: θα πάνε στο γκισε της τράπεζας και δεν θα βρίσκουν την σύνταξή τους».

Αλ. Μητρόπουλος: «Θα ζητήσουμε εξεταστική για το μνημόνιο»

Από την πλευρά  της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο κ. Αλέξης Μητρόπουλος προειδοποίησε την κυβέρνηση αλλά και όσους βουλευτές σκέφτονται να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης πως «ο ΣΥΡΙΖΑ θα ζητήσει εξεταστική για το ασφαλιστικό» καλώντας παράλληλα τον υπουργό να «φέρετε πίσω τα χρήματα του PSI και από όλες τις άθλιες μνημονιακές πολιτικές και μην τολμήσετε να εφαρμόσετε τις ρήτρες μηδενικού ελλείμματος. Εχετε φέρει σε κατάσταση κραχ το ασφαλιστικό σύστημα». Υποστήριξε ότι το κούρεμα των αποθεματικών είχε ως συνέπεια τα ασφαλιστικά ταμεία να μείνουν με 4,1 δισ. ευρώ από 31 δισ. ευρώ που είχαν αρχικά ενώ λόγω της ανεργίας χάνονται εισφορές ύψους 6 δισ. ευρώ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.