Ειδησεογραφικό site

Γύρισαν την πλάτη στον Φάρατζ οι Βρετανοί – Μένει εκτός Βουλής!

36

Ο ηγέτης του Κόμματος Ανεξαρτησίας του Ηνωμένου Βασιλείου (Ukip) Νάιτζελ Φάρατζ δεν κατάφερε να εκλεγεί στο Ουεστμίνστερ.

Το αποτέλεσμα αυτό είναι το «επιστέγασμα» της αποτυχίας του κόμματός του στις χθεσινές εκλογές, καθώς σύμφωνα με τις τελευταίες προβλέψεις του BBC, με καταμετρημένο πάνω από το 50% των ψήφων, το ευρωσκεπικιστικό κόμμα του Νάιτζελ Φάρατζ κερδίζει μόλις μία έδρα.

Ο Νάιτζελ Φάραντζ είχε υποσχεθεί ότι θα παραιτηθεί από τη θέση του επικεφαλής του κόμματός του, αν δεν κατάφερει να εισέλθει στο κοινοβούλιο του Ουέστμινστερ.

Φαίνεται ότι ένα σημαντικό ποσοστό των κεντροδεξιών ψηφοφόρων που θα ψήφιζαν το ευρωσκεπτικιστικό Κόμμα της Ανεξαρτησίας προτίμησαν τελικά να μην γίνουν «αντάρτες» υπό το φόβο ότι θα αναλάβει τα ηνία της χώρας ο Έντ Μίλιμπαντ κι ότι η «Μέρκελ της Σκωτίας» και επικεφαλής του Εθνικού Κόμματος της Σκωτίας, Νίκολα Στέρτζον, θα ζητήσει λαγούς με πετραχήλια αφού όλες οι δημοσκοπήσεις έδειχναν – και μάλιστα επιβεβαιώθηκαν – την θριαμβευτική της εμφάνιση στο κοινοβούλιο της Σκωτίας ισοπεδώνοντας το Εργατικό Κόμμα.  Η απογοητευτική επίδοση του κόμματος πάντως, είχε προβλεφθεί από τους δημοσκόπους.

Τα σχόλια είναι κλειστά.