Ειδησεογραφικό site

Γεννηματά – Θεοδωράκης και η «γέφυρα» Διαμαντοπούλου

50

«Η γέφυρα»  μεταξύ της Φώφης Γεννηματά και του Σταύρου Θεοδωράκη μπορεί να γίνει η  Άννα Διαμαντοπούλου, καθώς οι πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού θα μιλήσουν σήμερα το μεσημέρι στο ίδιο συνέδριο, που αποτελέσει ένα βήμα προσέγγισης και διαλόγου, κάτι που η Χαριλάου Τρικούπη επιθυμεί, αλλά αρνείται η Σεβαστουπόλεως.

Η κ. Γεννηματά και ο κ. Θεοδωράκης είναι βασικοί ομιλητές στο Διεθνές Συνέδριο με θέμα «Προοδευτικές λύσεις για την Ελλάδα του σήμερα και του αύριο» που διοργανώνει το «Δίκτυο» της Άννας Διαμαντοπούλου, μαζί με την πρώην Επίτροπο, τον πρώην πρωθυπουργό της Ιταλίας Μάσιμο Ντ’ Αλέμα και άλλους επιστήμονες και πολιτικούς από την Ελλάδα. Ζητούμενο οι προοδευτικές λύσεις που πρέπει να συμφωνηθούν μεταξύ των κομμάτων για την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση. Στο Συνέδριο, το οποίο ξεκινά στις 11 το πρωί (Royal Olympic), είναι χωρισμένο σε τρία μέρη και θα μετέχουν μεταξύ άλλων οι βρετανοί πανεπιστημιακοί Seeleib-Kaiser και Robert Ladrech, οι κ Γεράσιμος Μοσχονάς, Παύλος Ελευθεριάδης και Γιώργος Παγουλάτος, και η πρώην ευρωβουλευτής κ. Άννυ Ποδηματά, αλλά και ο αντιδήμαρχος Θεσσαλονίκης Σπύρος Πέγκας.

Πάντως, από την ώρα που γνωστοποιήθηκε η εκδήλωση και οι δύο πλευρές  διευκρινίζουν  ότι η παρουσία στο Συνέδριο δεν αποτελεί προπομπός οποιασδήποτε συνεργασίας. Η Φώφη Γεννηματά, εκμεταλλευόμενη το εκλογικό αποτέλεσμα, έχει κάνει κάλεσμα στις ευρύτερες δυνάμεις της κεντροαριστεράς, με στόχο τη δημιουργία ενός τρίτου πόλου με κεντρικό ρόλο το ΠΑΣΟΚ.

Πάντως, δεν έχει καταφέρει να “πιάσει”  στα δίχτυα της τον Σταύρο Θεοδωράκη, ο οποίος έχει στείλει ουκ ο ολίγες  μήνυμα αυτονομίας, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν υπάρχουν σκέψεις για συμπόρευση και πως αν το Ποτάμι ανταποκρινόταν θα ήταν μόνο για διαβουλεύσεις επί συγκεκριμένων θεμάτων και δεν θα έμπαινε σε συζήτηση για σύμπραξη ή συνεργασία.

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.