Ειδησεογραφικό site

ΒΙΝΤΕΟ: Διαμαρτυρία μεταλλωρύχων έξω από το ΣτΕ για τα ασφαλιστικά μέτρα κατά Σκουρλέτη

30

Ολοκληρώθηκε η ακροαματική διαδικασία στο Συμβούλιο της Επικρατείας για τα ασφαλίστικα μέτρα του Σωματείου Εργαζομένων των μεταλλωρύχων της Χαλκιδικής εναντίον του πρώην υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Πάνου Σκουρλέτη σχετικά με την ανάκληση της άδειας εξόρυξης χρυσού από τα μεταλλεία Χαλκιδικής.

Οι δύο πλευρές θα υποβάλουν τα υπομνήματά τους γραπτώς μέχρι την Παρασκευή προκειμένου οι δικαστές να εκδώσουν την απόφασή τους τις επόμενες ημέρες.

Όπως δήλωσε ο διευθύνοντας σύμβουλος της εταιρείας Ελληνικός Χρυσός Μιχάλης Θεοδωρακόπουλος σήμερα θα γίνει μια πρώτη συζήτηση στο υπουργείο Περιβάλλοντος σε υπηρεσιακό επίπεδο για το θέμα της Μεταλλουργίας.

Οι μεταλλωρύχοι καταγγέλουν ότι με την απόφαση Σκουρλέτη εδώ και ένα μήνα βγήκαν στην ανεργία περίπου 2.000 εργαζόμενοι με τις οικογένειες τους.

Σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις αποφάσεις του υπουργείου, 40 μεταλλωρύχοι έχουν στήσει σκηνές και κοιμούνται έξω από το υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης στην οδό Μεσογείων ενώ 125 μεταλλωρύχοι παραμένουν έγκλειστοι στις στοές των ορυχείων στη Χαλκιδική.

Οι μεταλλωρύχοι συγκεντρώθηκαν έξω από το ΣτΕ φωνάζοντας συνθήματα υπέρ των μεταλλείων και το δικαίωμα στην εργασία αναμένοντας την απόφαση των δικαστών του Συμβουλίου.

 

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.