Ειδησεογραφικό site

ΒΙΝΤΕΟ: Απόβαση 1.000 τρακτέρ στο Παρίσι

38

 

Χίλια τρακτέρ κατεβάζουν σήμερα στο Παρίσι οι Γάλλοι αγρότες σε μία επίδειξη ισχύος προς την γαλλική κυβέρνηση.

Οι αγρότες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ισχυρού αγροτικού συνδικάτου «FNSEA» για να διαμαρτυρηθούν σχετικά με την κατάρρευση των τιμών των προιόντων τους.

Η παρουσία των τρακτέρ στην καρδιά του Παρισιού αναμένεται να δημιουργήσει κυκλοφοριακά προβλήματα, όπως μεταδίδουν τα γαλλικά ΜΜΕ. Τα πρώτα τρακτέρ έχουν ήδη φθάσει στην Πλατεία του Έθνους (Place de la Nation), εκεί όπου είναι το σημερινό ραντεβού των αγροτών, γράφει στην ιστοσελίδα της η γαλλική εφημερίδα «Le Figaro».

Τα τρακτέρ κινούνται εδώ και μια εβδομάδα απ’ όλη τη Γαλλία προς το Παρίσι με μέση ταχύτητα 35 χλμ την ώρα.

Η αστυνομία έχει καλέσει «τους αυτοκινητιστές να αναβάλουν τις μετακινήσεις τους» μέσα στην πρωτεύουσα και να προτιμήσουν τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Την ίδια ώρα, μία αντιπροσωπεία περίπου εκατό αγροτών θα μεταβεί στη γαλλική εθνοσυνέλευση για να επιδώσει στους Γάλλους βουλευτές τα αιτήματα των αγροτών. Στη σημερινή κινητοποίηση θα εκπροσωπηθεί ολόκληρος ο αγροτικός κόσμος, από τους παραγωγούς δημητριακών μέχρι τους καλλιεργητές τεύτλων, οι οποίοι αντιμετωπίζουν την πτώση των τιμών της ζάχαρης στην Ε.Ε., αλλά και οι κτηνοτρόφοι που θέλουν να επωφεληθούν ιδιαίτερα απ’ αυτή την κινητοποίηση για να ακουσθούν.

Η γαλλική κυβέρνηση ανακοίνωσε στις 22 Ιουλίου ένα έκτακτο πρόγραμμα για τους κτηνοτρόφους ύψους 600 εκατομμυρίων ευρώ.

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.